--> МЗС Польщі викликало Дещицю «на килим» за окупантів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

МЗС Польщі викликало Дещицю «на килим» за окупантів

1
-2
МЗС Польщі викликало Дещицю «на килим» за окупантів
В МЗС Польщі провели зустріч з українським послом Андрієм Дещицею через участь віце-прем’єра України у відкритті меморіалу на честь стрільців Карпатської Січі та напису на ньому про «польських окупантів».

Про це повідомляє Захід.НЕТ із посиланням на сайті МЗС Польщі.

Зазначається, що 17 жовтня в Міністерстві закордонних справ Польщі відбулася зустріч з послом України, за ініціативою заступника міністра закордонних справ Бартоша Ціхоцького.

«Заступник міністра закордонних справ Польщі висловив своє здивування у зв’язку з участю віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе та інших українських високопоставлених державних чиновників та почесного караулу Збройних сил України в урочистому відкритті меморіального комплексу на честь полеглих стрільців Карпатської Січі у Климеці на Верецькому перевалі 15 жовтня», – йдеться у повідомленні.

МЗС Польщі, зокрема, звернуло увагу на меморіальну таблицю із написом: «Героям Карпатської України, розстріляними польськими та угорськими окупантами у березні 1939 року», й те, що розстріл 600 стрільців Карпатської Січі здійснив підрозділ Корпусу охорони кордону.

«Польща ніколи не окуповувала Україну. Деякі території сьогоднішньої української держави входили до складу Республіки Польща на основі міжнародного права. Досі не було оприлюднено жодного доказу, який би підтверджував тезу про масове вбивство членів Карпатської Січі у березні 1939 року, не згадуючи про польську відповідальність за цей ймовірний злочин», – заявили в МЗС Польщі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поляки були завжди окупантами українських земель такими як і німці і росіяни. Тверезійте!!!! Ви що визволителі чи месія для українців. Що ви панове курите, бамбук ????
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні