«Російські школи лобіюють це питання й вирішують через Угорщину», - Коцан про скандальний освітній закон

6
31
«Російські школи лобіюють це питання й вирішують через Угорщину», - Коцан про скандальний освітній закон
Ректор СНУ імені Лесі Українки стверджує, що російські школи лобіюють мовне питання в Україні.

Про це Ігор Коцан розповів у інтерв'ю Волинській правді.

"Усі громадяти України повинні знати і володіти українською мовою. Сьогодні у нашій державі є близько 70 угорських і 70 румунських шкіл, близько 700 російських", - каже Ігор Коцан.

Нагадаємо, що Президент підписав скандальний мовний закон.

"Ви розумієте, що саме російські школи лобіюють це питання і вирішують його через Угорщину? В контексті того, що діти в угорських школах не можуть вчити деякі предмети українською мовою. Вони говорять, що українська їм не потрібна", - розповідає Коцан.

Він вважає, що невелика проблема є, але сподівається на її вирішення. "Можливо, треба дати їм можливість вибирати мову для вивчення предметів у середній школі, або запропонувати альтернативу", - зазначає ректор.

"Нехай вивчають усі предмети англійською мовою, а на вивчення української мови та мови нацменшин (наприклад, угорської) виділити більше годин. Як свідчить світова практика, країни, де загальноосвітні предмети вивчають англійською мовою, є найбільш успішними країнами, наприклад, Сингапур, Ізраїль", - резюмує Ігор Коцан.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
31

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Английский язык также есть официальным и в странах Африки, где его изучают. И что-то непохоже, чтобы такие страны стремительно развивались.
Відповісти
А може скажуть скільки украіінських шкіл в "кацапіі"..То може варто спочатку треба вийняти з свого ока "колоду",вже потім шукати в чужому оці скалку..Як на маю думку якщо комусь щось не до вподоби ,то чомодан,вокзал і тю-тю
Відповісти
Так вам також щось не подобається. Значить - чемодан, вокзал, європа!
Відповісти
що він намолов?
дітям з російських школ пофігу той закон. прекрасно перейдуть на українську. а от угорцям і румунам - ні. і це лайно на них скероване було. щоб добити ще й з Заходу.
Відповісти
Майже 30 років сидимо з тими мовами розібратися не можемо. То українську, то російську, то знов українську. Да коли вже будемо жити по людські. Чи то край важливо, якою мовою говорити. Щоб добре жити - треба добряче попрацювати. І не сваритися між собою, як собаки.
Відповісти
ЗОЛОТІ СЛОВА!!!!!!!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні