--> Назвали причини, чому не можна спати з мокрим волоссям | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Назвали причини, чому не можна спати з мокрим волоссям

0
-5
Назвали причини, чому не можна спати з мокрим волоссям
Щоб зекономити час і сили, частина з нас лягає спати з вологим волоссям. Здавалось би, що тут такого? Хіба що зранку засічку доведеться довше укладати.

Однак видання DailyHealthPost зібрало 7 причин, чому не можна цього робити, - пише Експрес.


Випадіння волосся

Коли волосся мокре, воно найбільш вразливе. Воно пористе і може поглинати у воді до 45% власної ваги. Мимовільні рухи головою впродовж сну тягнуть ваше волосся в різні боки, збільшуючи ризик пошкоджень. Це впливає на загальну текстуру волосся, ускладнюючи його ріст.


Заплутаність

Коли волосся мокре, воно значно частіше заплутується. А це може призвести до його пошкодження. Багато жінок не розчісують волосся одразу після миття. Мовляв, це може пошкодити стовбур волосини. Рішення просте: розчешіть волосся гребінцем з широкими проміжками між зубчиками, чи просто своїми пальцями. Додайте до цього сухий рушник – і укладайте, як звикли.


Лупа

Лупу може викликати суха шкіра голови, екзема, псоріаз або грибок. Їх може посилити спання з вологим волоссям. Коли ми лягаємо спати з вологим волоссям, створюємо для грибка ідеальні умови: тепло, темрява і волога. А ще у нас може посилитись свербіж і відшаровування шкіри, викликані екземою та псоріазом.


Тьмяне волосся

Сяйво нашого волосся походить від його зволоженості і натуральних олій, які виділяє шкіра голови. Коли ви кладете мокру голову на суху подушку, вона вбирає вологу з волосся і залишає їх зневодненими і тьмяними.


Дерматофіт

Це заразлива грибкова інфекція, яка викликає сильний свербіж і може спричинити точкову втрату волосся. Коли ви лежите на подушці з вологим волоссям, подушка стає теплою і вогкою. Комбінація вологого волосся і вологої подушки сприяє розвитку дерматофіту.


Грибок і бактерії

Та ж ситуація, що і з дерматофітом: волога і тепло сприяють розвитку інфекцій. Бактерії і грибки можуть спричиняти відшарування на шкірі голови, а це може призвести до втрати волосся. Якщо ви постійно спите з вологим волоссям, пам'ятайте, що мікроорганізми можуть проникнути у вашу подушку, поселитись у ній і потім спричинити повторне захворювання.


Головний біль

Якщо бактерії почнуть прогресувати на шкірі голови, ваше тіло природно збільшить притік крові до шкіри голови, щоб попередити зараження. А це може збільшувати тиск, який спричинятиме головний біль.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні