--> Міжнародна організація назвала найкорумпованіший орган в Україні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Міжнародна організація назвала найкорумпованіший орган в Україні

0
2
Міжнародна організація назвала найкорумпованіший орган в Україні
Державна фіскальна служба є найбільш корумпованим органом в країні. Про це в інтерв'ю «Українським новинам» заявив виконавчий директор міжнародної антикорупційної організації Transparency International в Україні Ярослав Юрчишин.

«Я думаю, що Фіскальна служба і митниця через величезний вплив на бізнес. Бізнес - це ресурси і відповідно можливість впливати на позицію. На рівень корупції найбільш впливають суди. Зі 176 країн ми на 131 місці в рейтингу сприйняття корупції. Нам потрібно істотно перезавантажити відносини суспільства, держави і бізнесу. Я переконаний, що у нас є всі шанси продемонструвати, що ми боремося з корупцією ефективно», - сказав Юрчишин.

Він додав, що у 2013 році лідером за корупцією була Державна автомобільна інспекція (ДАІ), а зараз патрульна поліція фактично лідер з довіри у громадян.

У той же час є нові лідери корупції у держорганах, зокрема, сфера охорони здоров'я та сфера освіти, де люди зіштовхуються з прихованими або прямими фактами хабарництва.

Юрчишин зазначає, що після Євромайдану ситуація з корупцією в Україні змінилася. «Вона стала іншою. Це перше. За даними світового барометра корупції українці стали рідше зіштовхуватися з корупцією, але більше про неї чути. Причому чують про тотальну корумпованість у вищих ешелонах влади. Раніше про це говорили тихо, на кухні й тільки в деяких передачах у часи Януковича, в 2013 році говорити про корупцію було навіть небезпечно. За це можна було постраждати», - зазначив він.

Нагадаємо, Transparency International склала рейтинг прозорості 100 українських приватних та державних компаній на підставі аналітичного дослідження, згідно з яким далекими від стандартів прозорості в Україні виявилися 62% топ-компаній.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні