Умілець з Волині переробив «Москвича» на трактора

0
-3
Умілець з Волині переробив «Москвича» на трактора
«Переклепав» старого «Москвича» на трактора і здивував усе село.

Іван Веремчук із села Конопелька Ківерцівського району в усій окрузі - знаний конструктор. Чоловік має золоті руки і в господарстві користується трактором, якого зробив з … «Москвича», пише Руслана Татарин у «Вісник + К».

Чоловік у молодості багато займався самоосвітою, передплачував і кілька разів перечитував журнал «Моделіст-конструктор». У його господарстві багато зроблено власними руками. Нині дуже виручає тракторець, якого зробив зі старого «Москвича».

– А замолоду любив з технікою чудити. Найперше склав саморобного тракторця-ЗІДика з об’ємом двигуна 4,5. Але тоді не можна було мати вдома саморобної техніки на чотирьох колесах. Прийшли з міліції хлопці, мовляв, або розбирай, або конфісковуємо його. Почав сваритися з ними. А потім написав у Москву в редакцію журналу «Моделіст-конструктор» лист із запитанням, чи є такий закон, щоб саморобний трактор забирати. Мені надіслали відповідь, що «дозволено у господарстві тримати лише техніку на двох колесах». У той час у райвідділі робили ремонт, і в них мотор заклинило у бетонозмішувачі. Покликав начальник мене і просить: «О, ти велика людина, раз до Москви дійшов. Але як поладиш бетономішалку, забудемо про твій тракторець». Звичайно, я все зробив. З того й почалося. Всім помагав, - каже Іван Веремчук.

За своє життя чоловік склав кілька тракторців для себе. А виходило так, що хтось почує про них і просить продати. Є його саморобні залізні коні у кількох людей. Чоловік уже давно на пенсії, а сидіти без діла таки не може – крутиться, майструє. Придбав старенького «Москвича», щоб дістатися райцентру у справах, а він виявився прогнилим. Спочатку думав назад віддати, а жінка порадила: «Може, з нього тракторця склепаєш?».

– Ось моя техніка, – показує, розкриваючи брезент. – Мотор від «Москвича», рульова колонка і колеса теж. Причеп сам зробив. А найголовніше, що на все є документи. Цим тракторцем і дров з лісу можу привезти, і картоплю з городу забрати.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні