--> У Шацьку встановили меморіальну дошку Герою Сергію Мокренку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Шацьку встановили меморіальну дошку Герою Сергію Мокренку

0
0
У Шацьку встановили меморіальну дошку Герою Сергію Мокренку
У Шацьку відкрили пам'ятну дошку Герою АТО Сергію Мокренку.

у п'ятницю, 13 жовтня в НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія смт Шацьк» відбулось відкриття та освячення пам’ятної дошки Герою АТО Сергію Мокренку, який загинув виконуючи військове завдання на Світлодарськійц Дузі Донецької області 28 лютого 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба Шацької райдержадміністрації.

Захід було проведено в рамках відзначення Дня захисника України. На ньому були присутні атовці, посадовці, керівники установ і організацій району, рідні і близькі загиблого.

Урочисте відкриття розпочалось із виконання Державного Гімну України та хвилини мовчання за загиблим Героєм.

Право відкрити пам'ятну дошку надали голові учнівського самоврядування школи Діані Смоляр та учаснику антитерористичної операції на сході країни Валентину Боруху.

Після цього розпочалось освячення пам’ятної дошки, яку здійснили у співслужінні духовенства: протоієрей Роман Скірак - настоятель парафії Архістратига Михаїла УПЦ КП (смт. Шацьк), митрофорний протоієрей Михайло Цвинкилевич – настоятель Свято-Дмитріївської УПЦ КП (с.Самійличі Шацького району) та протоієрей Святослав Нюня Свято-Покровської УПЦ КП (с.Головно Любомльського району).

Від районної та місцевої влади виступили голова Шацької райдержадміністрації Василь Голядинець, Шацький селищний голова Сергій Віннічук та керуючий справами Шацької районної ради Ольга Сахарук.

До слова були запрошені побратими Сергія Мокренка та його мама Любов Буз. Вони промовили слова вдячності та поділились своїми спогадами про нього, як про доброзичливого, щирого та сумлінного учня й товариша, який є зразковим прикладом і для теперішнього молодого покоління.

На пам'ятній дошці твердо закарбовані останні слова Сергія: «Я так любив Україну, що готовий воювати за неї вічно».

По завершенню заходу представники влади здійснили покладання квітів на могилу земляка Сергія Мокренка.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні