--> Як у Луцьку в ліцеїсти посвячували | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як у Луцьку в ліцеїсти посвячували

1
-1
Як у Луцьку в ліцеїсти посвячували
У Луцьку посвятили у ліцеїсти 90 учнів Луцького навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи–інтернату І-ІІІ ступенів – правознавчого ліцею.

Заходи відбулися 13 жовтня, - повідомляє ВолиньPost.

В переддень Дня Захисника України, Дня українського козацтва та річниці від дня створення Української Повстанської армії, правознавчий ліцей відкрив свої двері для 90 дітей. Відтак, майбутніх першокурсників урочисто вишикували у дві лави посередині площі, з боків скупчилися рідні та друзі. У супроводі військового оркестру відбулося відкриття свята.

Хвилиною мовчання вшанували тих, хто загинув у боротьбі за права і свободи людини та конституційні засади демократії під час Революції Гідності та захищаючи суверенітет України в АТО. Тож до стели загиблим під час Другої світової війни, пам’ятника Василю Мойсею та волинським Героям Небесної Сотні поклали квіти кращі ліцеїсти.

Директор навчального закладу Анатолій Дудич висловив сподівання, що усі, хто нині прийшов до ліцею, стануть гідними громадянами своєї держави.

«Ви змінили свій статус із вчорашніх школярів - ви стали ліцеїстами. У вашому житті настав новий етап, який свідчить про свідоме ставлення до навчання, вибору майбутньої професії, відповідальність перед батьками, рідними та державою. Україна сьогодні потребує вашого розуму і таланту», - сказав Дудич, побажавши легкого навчання.

Опісля привітань від посадовців, випускників ліцею та батьків перейшли до найвідповідальнішої частини урочистості – прийняття присяги та вручення ліцеїста. Урочисто її зачитував учень 10-а класу Павло Місіюк, а згодом кожен з новобранців вигукував своє ім’я, засвідчуючи: присягу прийнято. Тоді начальник головного управління Нацполіції у Волинській області Петро Шпига, секретар міської ради Григорій Пустовіт, заступник начальника управління освіти Тетяна Силка, заступника начальника міського військового комісаріату Олександр Фурман та сам керівник закладу Анатолій Дудич вручили вітальні листівки та академічні книжки ліцеїста.

Вже повноправних ліцеїстів поблагословили, а опісля і кропили священнослужителі. Далі ліцеїсти разом із колегами зі старшого курсу урочисто промарширували площею. Після цього на юних правознавців чекали вітання від колег по ліцею: десятки червоних беретів злетіли у повітря.

Ліцеїстів підкидали, дарували квіти та обіймали друзі та рідні – тепер вони повноправні студенти Луцького правознавчого ліцею.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зі стройовою проблеми. Вперше в житті побачив, що з карабіном біля ноги рукою віддають честь. Це щось чисто волинське ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні