В Україні почали діяти квоти на телебачення

1
0
В Україні почали діяти квоти на телебачення
Від 13 жовтня в Україні почав діяти закон про квоти на українському телебаченні.

Закон був опублікований в офіційній газеті Верховної Ради "Голос України" 13 червня і вступив в силу через 4 місяці з дня опублікування, - повідомляють Українські Новини.

Згідно документу, в загальному тидневому об'ємі мовлення телерадіоорганізацій, які здійснюють ефірне або багатоканальне (цифрове) мовлення з використанням радіочастотного ресурсу, передачі, фільми та новини, які виконані на державній мові мають складати між 7:00 і 18:00, а також між 18:00 та 22:00.

Телерадіокомпанії місцевої категорії мовлення мають транслювати не менш, аніж 60% ефіру українською мовою.

Телекомпанії, які, згідно ліцензії, мовлять на мовах корінних народв України, незалежно від категорії мовлення забезпечують сумарний тижневий об'єм телемовлення на державній мові та мові корінних народів в об'ємі не менше 75%, при цьому не менше 30% - на державній мові.

Телекомпанії здійснюють трансляцію фільмів та передач, які не є їх власним продуктом виключно на державній мові, за винятком фільмів та передач (окрім дитячих та анімаційних), які були створені до 1 серпня 1991 року.

При цьому фільми та передачі, трансляція яких допускається не на українській мові, обов'язково підлягають під використання субтитрів українською.

Передача вважається виконаною українською, якщо всі виступи (репліки) дикторів передані українською.

При цьому допускається використання інших мов без дублювання та озвучування при репортажах з місця подій (окрім мови та реплік репортерів), коментарях гостей передач, музичних кліпах, які вміщують в собі текстоий супровід, і в творах на мовах корінних народів України.

За невиконання вищевказаних вимог телерадіокомпанія оплачує штраф в розмірі 5% від загальної суми ліцензійного збору.

Ковти не застосовуються до телекомпаній іноземного мовлення; телекомпаніям, які транслюють научно-просвітницькі передачі на офіційних мовах Європейського Союзу; телерадіокомпаніям, якяі здійснюють радіомовлення; телеканалам, освітні програми яких направлені виключно на вивчення іноземних мов.

Протягом першого року з моменту вступлення закона в силу програми та передачі, які повністю або частково створені телерадіоорганізацією, зачисляються в частину виконаних на державній мові.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"... які виконані на державній мові мають складати між 7:00 і 18:00, а також між 18:00 та 22:00." Чому зразу не написати, що с 7.00 до 22.00?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні