Луцькі іудеї відмовилися брати участь в перепохованні жертв луцької в'язниці

4
-2
Луцькі іудеї відмовилися брати участь в перепохованні жертв луцької в'язниці
Іудейська ортодоксальна релігійна громада м. Луцька відмовилась брати участь в перепохованні можливих жертв луцької в’язниці.

Про це вони заявили в офіційному листі до органів влади. Основною причиною цього стали масові, на їх думку, порушення чинного законодавства, ігнорування моральних та релігійних принципів перепоховання й наруга над останками мучеників, - пише Волинь Times.

Нещодавно в луцькій тюрмі були проведені ексгумаційні роботи, до яких дуже багато запитань і зауважень. Свою думку по цьому висловили і іудейська ортодоксальна релігійна громада, яку офіційно запросили на церемонію перепоховання. Вони подали свої докази того, що процес ексгумації має вкрай низький рівень організації та церемонії самого перепоховання, що має відбуватись 11-12 жовтня.

"Луцьк до 1939 року був містом, де проживало багато національностей. Основною його етнічною складовою була єврейська громада, що складала в різні періоди від 50 до 70 %. Значна частина в’язнів луцької тюрми в 1941 році були саме мешканці міста Луцька, що представляли цю етнічну палітру. На жаль, при висвітленні питань трагедії, що відбулась в червні 1941 року, це повністю, а можливо, штучно ігнорується", - повідомляє голова правління Іудейської ортодоксальної громади Луцька Мойше Меїр Матусовський.

"Про проведення ексгумації не було жодним чином повідомлено Іудейську ортодоксальну громаду, яка є повноправним представником релігійної громади м. Луцька, що діяла в довоєнний період і сповідувала спільні з нею релігійні закони та культові традиції", - продовжує він.

"За отриманою інформацією від науковців, археологів, істориків та ЗМІ, ексгумаційні роботи, що проводились в червні цього року, грубо суперечать принципам ексгумації, а саме: підняття останків здійснювалось поспіхом і не в анатомічному порядку, вибірково, без систематизації, насипом, що характерно хіба для сільсько-господарських робіт, а не до такої вкрай чутливої і поважної фахової справи", - зазначає Мойше Меїр.

"Спосіб захоронення можливих жертв репресій в мурованому саркофазі, насипом, а можливо під склом, та ще й на подвір’ї, де вони були закатовані, викликає обурення і абсолютно не відповідає нашим релігійним переконанням та загальнолюдським моральним принципам", - обурюється він.

"Проведення перепоховання в свято Суккот, яке є одним з найбільших іудейських релігійних свят, є неповагою до нашої релігійної традиції та пам’яті померлих одновірців, які, можливо, знаходилися в цій поховальній ямі. Це чітко заборонено іудейськими релігійними законами та духовними догматами. Прикро, що організатори абсолютно цього не врахували, або зробили свідомо", - зазначає голова правління Іудейської ортодоксальної громади міста Луцьк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знаючи історію і прислуховуючись до людей, потрібно поважати всі конфесії але ж організатори такі як внутрішня політика ОДА, начолі з Чубарою - це нонсенс!
Відповісти
Жиди жидами...
Відповісти
І таки да - якої національності були ті що керували розстрілами і розстрілювали??
Відповісти
Ну і фіг з тим моше - не таке воно і цабе, щоб з ним рахуватися.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні