Волинська ОДА має віддати «торф’яні» землі «Волиньприродресурсу», – суд

2
-5
Волинська ОДА має віддати «торф’яні» землі «Волиньприродресурсу», – суд
Волинську ОДА зобов’язали віддати комунальному підприємству «Волиньприродресурс» окремі земельні ділянки для видобутку торфу.

Таке рішення прийняв Волинський окружний адміністративний суд 11 жовтня, – повідомляють на сайті Волинської облради.

Комунальне підприємство звернулося до суду з вимогою визнати протиправними та скасувати рішення Волинської ОДА від 16 та 22 серпня. В цих рішеннях облдержадміністрація відмовила комунальному підприємству і не дала дозволи на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування для видобутку торфу.

На сайті облради зазначають, що мова про ділянки «Велике Багно» та «Коза-Березина». На них, мовляв, «Волиньприродресурс» навіть отримав від Державної служби геології та надр України спеціальні дозволи на користування надрами на родовища торфу.

Проте голова Волинської ОДА Володимир Гунчик,відмовляючи в наданні дозволів, апелював до статті 150 Земельного кодексу України. Мовляв, частина земельного фонду має статус особливо цінних земель і користуватися ними можна за погодження з Верховною Радою України.

У підсумку суддя Наталія Плахтій повністю задовільнила вимоги представників комунального підприємства і зобов’язала Волинську ОДА таки дати дозвіл.

До слова, Волинська ОДА протягом десяти днів з дня отримання копії постанови може оскаржити рішення суду.

Головне фото ілюстративне
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Раби Палиці планують копати бурштин під прикритям торфу, тому можна купити будь-якого волинського суддю.... Коломойський вже навіть гроші дав.
Відповісти
Да відразу всю Волинь віддайте Палиці, отримайте премію на банківську картку і судова кар'єра вдалась :))) А Гунчик, якщо ввязується у такі справи, то повинен мати фахових юристів, а то мокають його направо-наліво... стидоття!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні