У Луцького зоопарку - поповнення

0
-4
У Луцького зоопарку - поповнення
У Луцькому зоопарку з'явилось двоє нових мешканців - свійських яків.

Він — Яцик, вона – Зірка. Це молода пара свійських яків, поширених у Південній та Східній Азії. Їх привезли зі звіринця-партнера "Лімпопо", що на Львівщині.

"Вони домашні. Хлопчика звати Яцик, дівчинку – Зірка, на львівський мотив", – розповіла директор Луцького зоопарку Людмила Денисенко.

У Південній і Східній Азії цих тварин використовують так само, як у нас худобу на Волині: і для м’яса, і для шерсті, і для молока, і як транспорт. В природі лишилися ще дикі підвиди цього яка, але вони різняться і за розмірами і способом життя.

Оселили нових мешканців із роду биків поряд із валлійськими козами. Сусіди помиряться, переконані у звіринці. .

Годувальник тварин Олександр Кравчук впевнений, що тварини добре пережили новосілля та дорогу, бо спокійно приймають їжу з рук людей.

Яки – тварини для Луцького зоопарку не нові. 15 років тому тут був представник цього виду — Яша. Він прожив довге, однак одиноке життя у звіринці, бо пару для нього так і не знайшли, - повідомляє Волинське телебачення.

Яцику 6 років, Зірці - 5. Тривалість життя тварин – до 20 років.

"Ми вже давно хотіли цей вид. Основним плюсом для них є нормальне перенесення наших погодних умов і зими. Для них не треба будувати теплі приміщення. Коли ми почали шукати саме цей вид тварин, звичайно була умова, що ми беремо одразу пару", - зазначає директор зоопарку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні