--> Волинь попрощалася з Петром Влодеком | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинь попрощалася з Петром Влодеком

0
3
Волинь попрощалася з Петром Влодеком
Волинь попрощалася з почесним ректором Волинської духовної семінарії протоієреєм Петром Влодеком.

У понеділок, 9 жовтня, в день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, Українська Православна Церква попрощалась з видатним священнослужителем – протоієреєм Петром Влодеком. Він помер у віці 93-х років, - повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.

У семінарському храмі на честь святих рівноапостольних Мефодія і Кирила було звершено Божествену літургію, яку очолив секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук. Отцю Миколаю співслужили священики не лише з Волині, але й з інших куточків України. Разом з духовенством розділити скорботу прийшли сотні містян та гостей.

Попрощатись зі спочилим протоієреєм прибув і представник Київських духовних шкіл, перший проректор КДАіС – протоієрей Сергій Ющик, який також був вихованцем Волинської духовної семінарії в роки ректорства отця Петра. У своїй проповіді отець Сергій пригадав роки студентства, зазначивши, що Київська духовна семінарія і Академія завдячують своїм відновленням у післярадянський період саме отцю Петру.

Під час панахиди за померлим протоієреєм віддати шану прийшли очільники Області і міста Луцька. Губернатор Волинської області Володимир Гунчик зазначив, що в інший світ відійшов добрий священик, праця якої буде ще довго говорити за нього.

Варто зазначити, що протоієрей Петро Влодек носив звання почесного громадянина Волині.

Також був присутній секретар Луцької міської ради та в.о. міського голови Григорій Пустовіт. Він зазначив, що протоієрей Петро Влодек був одним з небагатьох священиків – мешканців Луцька, який навіть після смерті залишиться добрим прикладом для наслідування.

Опісля панахиди у семінарському храмі, труну з тілом спочилого протоієрея Петра повезли до заміського кладовища у селі Липини. Там звершили заупокійну літію і тіло пастиря з молитвами віддали землі.

Протоієрей Петро Влодек
Протоієрей Петро Влодек
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні