Секрет успішного продажу нерухомості - індивідуальний підхід до кожного об'єкту*

0
7
Секрет успішного продажу нерухомості - індивідуальний підхід до кожного об'єкту*
Продати квартиру чи приміщення, орендувати офіс чи торгову площу – з такою проблемою стикався кожен із нас. Можна самому місяцями чи навіть роками шукати найкращий варіант, а можна звернутися до спеціаліста і без зайвих зусиль отримати бажаний результат.

Зекономити свій час, провести його з рідними та близькими чи партнерами по бізнесу ви зможете, довірившись експертам із нерухомості - ріелторам.

Волинь24 вітає всіх ріелторів із професіним святом та представляє вам справжнього професіонала на ринку нерухомості у Луцьку - компанію «Атланта Нерухомість».

20 років на ринку. Орієнтація на продавця. План роботи на кожен день. Щотижневий звіт. Це все – компанія «Атланта нерухомість». Тут із вами працюватимуть професійні ріелтори, які реалізують вашу нерухомість в найкоротший термін та за найвищою ціною.

Про роботу ріелторів розповіли працівники компанії «Атланта Нерухомість»: керівник відділу житлової нерухомості Роман Вольчинський та керівник відділу комерційної нерухомості Олександр Данкін.



РІЕЛТОР ДОПОМАГАЄ ЛЮДЯМ

- Чому ви вирішили працювати в цій сфері?

Олександр Данкін: Я працюю в «Атланті» ще з 2004 року, тобто 13 років. Я виріс разом із «Атлантою»! Починав як управлінець в нерухомості. Тоді «Атланта» мала лише власні об’єкти у Луцьку, які потрібно було адмініструвати. Згодом постала потреба розширюватися – фактично, я був одним із тих, хто створював відділ оренди в компанії, а тоді вже перейшов на відділ комерційної нерухомості.
Ріелтор – професія, яка має допомагати. Людина купує або продає житло раз на 10 років, а ми це робимо щодня – підказати, допомогти можемо.

- Розкажіть, будь ласка, якою «Атланта» була 10 років тому і якою є зараз?

Олександр Данкін: Від початку ми мали кілька своїх об’єктів, які здавали в оренду. Це робили три спеціалісти.

Тепер ми виросли і досить-таки сильно. Роботи стало більше, а щоб якісно надавати послуги, за кожним об’єктом має бути закріплений фахівець, який вміє вирішити ту чи іншу проблему.
Ми маємо спеціалістів, які обслуговують наші об’єкти: сантехніків, електриків, столярів. Раніше такого не було, доводилося шукати, хто б нам міг лампочку змінити чи трубу залатати.

Роман Вольчинський: Виникла потреба у відкритті нового напрямку житлової нерухомості. Тому ми вирішили розширитися – і з 2013 року, вивчивши досвід світових компаній, відкрили відділ житлової нерухомості, тобто стали продавати квартири, будинки та земельні ділянки у Луцьку.



- Розкажіть, чим керуєтесь у своїй роботі?

Роман Вольчинський: Ми працюємо лише на користь нашого замовника. Індивідуально підходимо до потреби клієнта. Цілком занурюємося в ситуацію і детально опрацьовуємо весь процес від першої зустрічі до кінцевого результату. З вами працює Ваш персональний менеджер з продажу квартири чи будинку, який представляє та відстоює ваші інтереси.

Застосовуємо для продажу вашого житла наші канали просування. Вашу квартиру чи будинок будуть продавати всі. Звітуємо вам щотижня! Ви контролюєте досягнення результату на всіх етапах продажу вашого житла. Отримуєте результат в найкоротші терміни, які можливі у вашій ситуації.

- Працюєте лише в Луцьку?

Олександр Данкін: Ми у своєму відділі працюємо у вузькому сегменті та напрямку – лише у Луцьку у форматі street-retail (торгові площі на перших поверхах житлових будинків). Така вузька сегментація дозволяє краще орієнтуватися в ринку та, відповідно, бути фахівцем саме в цьому сегменті.

Роман Вольчинський: Так, ми працюємо лише у Луцьку, тому що ми досконало володіємо ціновою політикою саме тут.

ЯК ПРОДАТИ КВАРТИРУ?

- Можете дати покрокову схему, як продати свою квартиру через ваше агентство?

Роман Вольчинський: Для початку просто зателефонуйте нам! Ми зорієнтуємо вас в ринкових цінах на нерухомість на цей період часу. Ми можемо точно сказати, скільки коштує квартира в тому чи іншому районі. Це не буде щось типу 15 542 долари 32 центи, бо кожна квартира унікальна , але ціновий діапазон ВІД і ДО назвемо.

Наші менеджери можуть виїхати на місце, оглянути об’єкт нерухомості, якщо є потреба, дати рекомендації, як підвищити вартість об’єкта. Після узгодження ціни і термінів пререходимо до перевірки документів.

- Які документи потрібно, щоб продати квартиру?


Роман Вольчинський: Право власності на квартиру, технічний паспорт та будинкова книга. Якщо з документами все гаразд – підписуємо договір, якщо ні – радимо, куди звернутися, щоб дооформити. Лише після цього починаємо співпрацю – знайомимо з персональним менеджером, який буде займатися продажем Вашої нерухомості.

До речі, наші менеджери не ведуть більше трьох об’єктів. Чому? Бо в іншому випадку увага розсіюється, людина не може повноцінно, якісно виконати роботу.

Разом з маркетологами вони формують план роботи, визначають, які канали просування будуть використовувати, щоб продати ваше житло за чотири тижні за максимальною ринковою ціною. Це інтернет-маркетинг, наші партнери та власна клієнтська база. Ми гарантуємо залучення усієї потенційної цільової аудиторії. Якщо ми знаємо, що у Луцьку є 200 потенційних покупців, які шукають, де купити 2-кімнатну квартиру, то ми гарантуємо, що кожен з них отримає пропозицію купити саме вашу нерухомість. Вони зможуть оглянути її та дати свої цінові пропозиції.

В нас клієнт – повноцінний учасник процесу. Йому не просто дзвонять раз на місяць і кажуть – «поки на вашу квартиру немає покупців». Він отримує результати маркетингових заходів – кількість дзвінків, оглядів квартири, коментарі потенційних покупців. Він реально розуміє, що робиться.

- Як визначаєте період, впродовж якого збираєте потенційних покупців на квартиру?

Роман Вольчинський: Це приблизно чотири тижні, по нетипових - півтора-два місяці. Цього вистачає, щоб донести всім потенційним покупцям інформацію, що квартира продається, і отримати найкращі пропозиції від покупців.

- За скільки найшвидше продавали квартиру?

Роман Вольчинський: Після підписання договору - за два дні. Нам вистачило скористатися власними базами потенційних покупців. Прийшла людина, оглянула об’єкт, запропонувала максимальну ціну , щоб ніхто не торгувався. Власника це влаштувало і на третій день здійснили угоду.

- То за квартиру можна торгуватися?

Ми всі українці і дуже сильно любимо торгуватися. Ми отримуємо пропозиції від покупців, збираємо їх і передаємо власнику, і лише власник приймає рішення кому продати або чи продовжити далі працювати. Завдяки цьому ми вміємо створити попит на квартиру і можемо запропонувати власнику кілька пропозицій стосовно вартості його об’єкту.

Останній етап – зустріч покупця, продавця та менеджера. Тоді вони підписують договір завдатку – це договір про наміри, де йдеться про те, що одна сторона готова продавати, інша купувати. Обговорюється сума завдатку, залежно від цінності об’єкта та період, коли угода має завершитися. Після цього кожна сторона отримує примірник договору і об’єкт знімається з продажу.



- А є квартири, які неможливо продати?

Роман Вольчинський: Я люблю казати, що немає нерухомості, яку не можна продати. Просто кожен об’єкт має свою ціну.

- Чи маєте своїх юристів?

Роман Вольчинський: Так, маємо юридичний відділ. Якщо потрібно якась консультація чи потрібно підготувати якісь документи, наші спеціалісти допомагають. Наше завдання, щоб людині, яка продає житло, було комфортно, щоб вона не переймалася за кожну окрему дрібничку.

Дехто дивиться на сайтах нерухомості і приходить переконаний, що його квартиру можна продати по вартості аналогічних об’єктів, які розміщені на інтернет-майданчиках. Це хибна аналітика ринку.

Заявлена вартість об’єкту – це не вартість його продажу. Я можу заявити будь-яку вартість на власний об’єкт, але не факт, що я зможу продати його за такою ціною. Коли людина хоче продати квартиру самостійно, вона фізично не може охопити всіх потенційних покупців. До того ж це час, нерви, в деяких випадках грошові затрати.

І основне – ти не знаєш, кого впускаєш в свій будинок. А у нас показувати квартиру разом з клієнтом їде менеджер з анкетними даними потенційного покупця, тому це безпечніше.

Олександр Данкін: До речі, ми даємо практичні рекомендації та пишемо статті щодо того, як продати квартиру самому. Ми можемо дати рецепт, як це зробити, проте чи вистачить вам сил та часу – тут вже інше питання. Навіть якщо знайшли покупця самостійно, то далі йде етап юридичного оформлення. А тут людина має бути ознайомлена з тим, які документи потрібно мати, щоб нотаріус по п’ять кіл не ганяв його туди-сюди, юридично орієнтуватися, знати податкове законодавство, щоб розуміти, скільки податків треба заплатити з тієї чи іншої угоди.

Роман Вольчинський: Коли клієнт каже: «Ми не помітили, як пройшов цей процес продажу», це і є найвища похвала для нас. Значить, процес пройшов комфортно для замовника. До речі, клієнтів скрізь возять автомобілем.

- Але ж це для вас невигідно.

Роман Вольчинський: Чому невигідно? Наша ціль – задоволений клієнт, що розповідає іншим, що ми – хороша компанія. Чому б нам не взяти на себе складнощі цього процесу?

В КОМЕРЦІЙНІЙ НЕРУХОМОСТІ РІЕЛТОР – УНІВЕРСАЛЬНИЙ ЕКСПЕРТ

- Чи є комерційні площі популярними серед лучан?

Олександр Данкін: Взагалі операції на ринку комерційної нерухомості поділяються на два основні сегменти – оренда та купівля-продаж. Якщо говорити про купівлю-продаж, то у Луцьку ринок пасивний. У зв’язку із політичною ситуацією в країні, економікою.
Такі операції майже не відбуваються або відбуваються без зайвого розголосу.

Житло люди купують-продають завжди. А комерційна нерухомість – це бізнес середовище. Є бізнес-активність в Україні, є рух в сегменті комерційної нерухомості, немає – така ж ситуація і в комерційній нерухомості.

Активніший сегмент оренди - площі під магазини, кав’ярні, офіси та спа-салони середнього розміру з активним пішохідним трафіком.

- З ким із відомих брендів, торгових марок співпрацюєте чи співпрацювали?

Олександр Данкін: Серед наших клієнтів були і є «Золотий вік», «Adidas», «Сім-23», «МТС», «Нова пошта», «Collins», «Львівська майстерня шоколаду», «Prostor», «Волиньфарм», «ПриватБанк», «Кредобанк», «Фокстрот», «WOG» та з багатьма іншими.

Комерційний ріелтор – універсальний боєць, який може продати приміщення і під магазин, і під фітнес-клуб?

Олександр Данкін:Скажу одне, в комерційній нерухомості ріелтор – універсальний експерт. Зазвичай наші клієнти – бізнесмени. Тому, перед укладанням угоди розмова йде і по всіх темах, що можуть стосуватися приміщення від архітектурного планування, і до податкового навантаження. Треба прорахувати всі питання одночасно. Ми не можемо сказати «почекайте» чи «я тут некомпетентний, піду пораджуся».

Постійно треба бути в тонусі і йти в ногу з часом.



- Олександре, а якою була ситуація на ринку нерухомості, коли ви починали працювати?

Олександр Данкін: До 2008-го попит був шалений! Іпотека процвітала, банки роздавали гроші. А є грошова маса, є кругообіг коштів - нерухомість купується-продається.

ГОЛОВНЕ – РЕПУТАЦІЯ

- Чи маєте секретні методики, які схиляють людину до співпраці з вами?

Олександр Данкін: Та які там секретні методики! Щирим та відвертим треба бути зі своїм потенційним клієнтом. Не лукавити, розказати максимум інформації. Головне – це репутація, відгуки наших клієнтів про роботу. Саме це - наша рушійна сила.

- Чому лучани мають звертатися саме до вас?

Роман Вольчинський:
- Ми є експертами в області нерухомості, які постійно в процесі розвитку і отримання нових знань.
- Ми завжди працюємо на боці нашого клієнта - це наш закон роботи.
- Ми зацікавлені продати ваше житло дорожче і швидше.
- Ви отримаєте свого персонального менеджера, який відстоюватиме Ваші інтереси.
- Ми складемо та впровадимо в дію індивідуальний маркетинговий план продажу Вашого житла.
- Ми даємо звіт про нашу роботу клієнту.
- Працюємо швидко.
- Маємо показники якості і затребуваності на ринку ріелторських послуг.
- Відсікаємо бюрократію і все зайве в роботі і співпраці з клієнтами.
- Нас рекомендують задоволені клієнти!

Олександр Данкін: Ми відмінні від інших!
По-перше, працюємо лише від власника приміщення. Відповідно ми продаємо об’єкт так, як хоче власник.

По-друге, у потенційних покупців коштів за покази об'єктів в клієнтській базі не беремо. Як наслідок – маємо активну клієнтську базу. Наразі ми можемо «закрити» об’єкт, навіть не використовуючи зовнішню рекламу, тобто швидко.
Ми не беремо від власників коштів на просування об’єкту нерухомості – фотографії, презентації, зовнішня реклама – це все входить в ту комісію, про яку ми домовляємося.
До того ж, оплата в нас відбувається тільки за фактом укладання угоди – ніяких компенсацій, якщо цього не відбулося, ми не вимагаємо.

По-третє, ми даємо власнику шість місяців гарантії на те, що орендар, який знімає приміщення, пробуде там. Якщо орендар неплатоспроможний, ми шукаємо нового безкоштовно.
Після того, як відбулася угода – ми постійно підтримуємо зв'язок і завжди питаємо, як справи в наших клієнтів, даємо поради та рекомендації, просто спілкуємося.

- Дайте поради лучанам, як працювати із ріелторами.

Олександр Данкін: Якщо ви вже довірили комусь продаж чи здачу в оренду свого майна, не бійтеся запитувати : «Що ти робиш з моєю нерухомістю, щоб прийти до кінцевого результату?»



Адреса компанії «Атланта Нерухомість»:
м. Луцьк, проспект Президента Грушевського, 30, 3-й поверх.

Телефони: 067-332-09-11, 050-974-500-7;
сайт: http://atlantadim.com.ua
e-mail: 0509745007@atlanta.lutsk.ua.

Наша спільнота у Фейсбук


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні