--> Перенесли суд у справі луцьких «відкликанців» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Перенесли суд у справі луцьких «відкликанців»

0
-2
Перенесли суд у справі луцьких «відкликанців»
Суду потрібні додаткові докази у справі проти терчвиборкому, який зупинив відкликання луцьких депутатів.

Про це стало відомо під час судового засідання 4 жовтня, - пише ВолиньPost.

Нагадаємо, у липні 2017 року кілька сотень лучан на зборах утворили ініціативну групу, яка в подальшому збирала підписи за відкликання п’яти депутатів міської ради. Йдеться про Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Булу, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.

За відкликання кожного з них у Луцьку зібрали більше трьох тисяч підписів, однак, коли справа дійшла до їх перевірки, процес зупинився.

10 з 18 членів територіальної виборчої комісії, а саме - представники партій "Народний фронт", "Опозиційний блок", "УКРОП", "Батьківщина" та Європейська партія України» всіляко затягували перевірку підписів і зрештою проголосували за зупинку відкликання.

Оскаржувати таке рішення ТВК вирішили у суді.

Так, керівник ініціативної групи, депутат Луцької міської ради Артем Запотоцький у своєму возові попросив визнати постанову терчвиборкому протиправною.

Адвокат Запотоцького Дмитро Бурда зауважив, що члени ТВК робили усе можливе, аби затягнути процедуру відкликання. Наприклад, вони не зараховували підписи, якщо людина написала в графі громадянство «укр» чи «Україна», замість «українське».

Його колега Борис Шумський також заперечив те, що нібито ТВК не могла підтвердити, що свої підписи за відкликання залишили саме луцькі виборці.

«Визначити, чи є людина виборцем просто. Про це свідчать наявність громадянства, дієздатність, вік понад 18 років тощо. Усі члени ініціативної групи надавали копії своїх паспортів. Тож у комісії були всі підстави встановити, що вказані особи є виборцями, і для цього не треба реєстру», - наголосив він.

«За мою роботу у виборчій комісії це було вперше, що члени комісії так безпідставно не з’являлися на засідання. Доходило навіть до того, що деякі члени комісії запевняли, що прийдуть на засідання, після чого вчергове не з’являлися», - додав голова ТВК Леонід Будцев.

Натомість представники депутатів, яких хотіли відкликати, вважають рішення ТВК законним. Вони просили відхилити позов Артема Запотоцького.

Зрештою, суд оголосив перерву у слуханні справи та затребував надати додаткові докази. Зокрема, суд просить у ТВК інформацію щодо виборчої квоти партій, які представляли депутати-відкликанці.

Наступне засідання відбудеться 19 жовтня о 10:00.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні