--> «Відвертий наклеп», - керівник волинського благодійного фонду про звинувачення депутата | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Відвертий наклеп», - керівник волинського благодійного фонду про звинувачення депутата

9
1
«Відвертий наклеп», - керівник волинського благодійного фонду про звинувачення депутата
Президент благодійного фонду "Стопрак" Марія Адамчук стверджує, що на благодійну організацію здійснили "інформаційну атаку".

Про це вона написала на своїй сторінці в "Фейсбуці".

"Знову змушені реагувати на інформаційні атаки з приводу наявності нібито «підводних каменів» у діяльності Благодійного Фонду «СТОПРАК». Щоправда, особливо прикро, що цього разу відверті наклепи лунали не з вуст «інтернет-експертів» у коментарях, а від обранця волинської громади – депутата обласної ради, голови комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, Олександра Зінчука", - написала жінка.

З її слів, депутат Волинської обласної ради Олександр Зінчук заявив, що БФ «СТОПРАК» за кошти благодійних внесків закупив для Волинського обласного онкологічного диспансеру гастрофіброскоп без освітлювача, оминувши закупівлю через систему «Прозоро».

Однак у відповідь на такі слова Олександра Зінчука жінка заявляє про те, що обладнання закупили згідно з заявкою адміністрації онкодиспансеру. І навіть попередньо ознайомились з шістьма комерційними пропозиціями.

"До слова, згодом депутат обмовився ще й про те, що нібито «СТОПРАК» придбав гастрофіброскоп за 490 тисяч гривень. Тож, зважаючи на таку інформацію, повідомляю, що обладнання для ендоскопічного кабінету закупили згідно із заявкою адміністрації онкодиспансеру, попередньо вивчивши шість комерційних пропозицій та обравши найбільш вигідну ціну, яка на момент придбання гастрофіброскопа становила 414 тисяч 781 гривню", - розповіла керівник благодійного фонду.

"Ми спробували надати цю інформацію пану Зінчуку. Однак він не виявив бажання навіть нас вислухати. Попри це, сьогодні Волинський обласний онкологічний диспансер отримав лист від постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства Волинської обласної ради, за підписом її голови Зінчука Олександра, в якому вказано довести до нашого відома рішення комісії здійснювати закупівлі медичного обладнання та медичних препаратів через систему ProZorro.

У відповідь на звинувачення та рекомендації, вважаю за необхідне довести до відома депутата Зінчука наступне:

1. Відповідно до п.9 статті 1 Закону України «Про публічні закупівлі», в рамках Благодійної програми «Адміністрування благодійної допомоги у Волинському обласному онкологічному диспансері», Благодійний фонд «СТОПРАК» не може виступати замовником (відповідно до трактування цього терміну Законом) і, відповідно, використовувати електронну систему Prozorro для здійснення закупівель.

2. Волинський обласний онкодиспансер не має потреби у купівлі нового освітлювача. Оскільки заклад має два діючих освітлювачі, сумісні з гастрофіброскопом OLYMPUS GIF E3. Це підтверджує офіційний лист адміністрації закладу на адресу БФ «СТОПРАК», - зауважила Марія Адамчук.

"Варто було детально вивчити ситуацію із придбанням гастрофіброскопа, звернувшись, як мінімум, із запитами про надання достовірної інформації з приводу цього до адміністрації Волинського обласного онкодиспансеру чи БФ «СТОПРАК». Натомість пролунала популістська й абсолютно недостовірна інформація", - додала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так він не одного лікаря оббрехав, той зінчук. Розплачуватися за свої дії він буде до кінця життя. Що тут скажеш - проктолог, бачить одне.
Відповісти
Лікарі є різних спеціальностей, в тому числі і проктолог, і гінеколог, і уролог... Тому таку репліку дійсно лікар не напише, а розумовий рівень дописувача проглядається між буквами. Не в образу.
Відповісти
Система Prozorro (якщо є бажання) може використовуватись усіма зацікавленими організаціями. А говорити про шість комерційних пропозицій чи сто шість можна як душі завгодно. Головне класно пропіаритись за чужий рахунок чи напротивагу комусь...ну тут у вас досвід, цього не забереш. А був конкурс серед інших благодійних фондів, які можливо б теж хотіли зайнятись менеджментом людських коштів при онкодиспансері? Чому тільки театр одного актора?(точніше двох- бо ж то сімейний підряд)
Відповісти
При БФ Стопрак створена наглядова рада в частині контролю за вашим адмініструванням благодійних внесків з онкодиспансеру, яка б могла б розділити відповідальність за закупівлі, які ви проводите? В любому випадку запросіть до її складу депутатів, громадських активістів, релігійних представників і т. д., не тільки"близьких" вам і якомога більше... Тоді і питань не виникатиме і менше на піар та відбілювання тратитись будете...
Відповісти
Сім'я Адамчуків вміє розкладати яйця в різні кошики. Чоловік Сергій просуває ідеі Сакашвілі в області,а дружина Марійка з дозволу влади офіційно отримує від Світового банку 3 тисячі доларів на місяць,в якості експерта по будівництву амбулаторій будівництво яких все відтягується,а зарплата регулярно виплачується.Звичайно не гребує благодійними коштами.Для громадських діячів місцевого розливу непоганий "бізнес".Ні дня не працюючи у справжньому бізнесі мають непогані матеріальні статки,а нещодавно прибрали дуже круту іномарку.Ось така собі сімейка Адамсів.Бачите Їх образили!.
Відповісти
Ну звичайно одна голова добре а разом з чоловіком ще краще там і головний лікар добре замішаний отримує откат від продажу того обладнання от і на гастроскопі заробили як мінімум по 20% відсотків кожна так роблять всі торгові представники щоб у них купляли хто віддає технікою хто путівками інформація з перших вуст!!. Тільди де в цих людей та совість щоб на таких людях заробляти нехай оправдуються скільки хочуть замість того щоб на ці гроші медикаменти купити для хворих вони розкошують і розказують які вони благодійники ФУ!!!
Відповісти
Головний лікар зняв всю відповідальність із себе і все проводиться через "Стоп рак". Марійка добра душа закуповлює всі мареріали, обладнання тридорого. Получає откатікі. Свою долю відносить головному лікарю. Всі ситі і довольні. Головний лікар не при чому, Вона сама їй носить. Схема супер. Головний лікар виконує роль маріонетки. Все це під чотким наглядом Сергія Адамчука. Краще не придумати, Нащо їм чужі люди в схемі. Дохід менший буде. А апетити ростуть під час їжі.
Відповісти
Боже, яке ж ти тупе! як не знаєш, то нашо оббріхувати? А слабо Марійці дорій душі то в очі сказати? Претензії виставити? Чи писати анонімно легше? Жаба, коли давить, то можна і задихнутися...
Відповісти
Якщо стільки коментарів, значить зачепило за живе. А ви представники спотрак не читали закон про корупцію? Чоловік з дружиною працюють в одному благодійному фонді, а таке не дозволяється, бо це не правильно. Були б вони двірниками в жеку інша справа, а так... Я дивилася ціни на такий апарат, можна купити вдвічі дешевше, але ж не вигідно. А подавати рішення ради без підпису голови це низько для таких солідних людей, як представники стоп раку.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні