У Луцьку батьків, чиї діти прогулюють школу, можуть позбавити батьківських прав

2
-5
У Луцьку батьків, чиї діти прогулюють школу, можуть позбавити батьківських прав
Якщо ваша дитина без поважних причин не ходила в школу протягом десяти днів – чекайте на працівників поліції та служби у справах дітей.

Справа може дійти навіть до позбавлення батьківських прав, - пише «Конкурент».

Пояснити, чому дитина не ходила в школу, можна за допомогою медичної довідки, письмового пояснення батьків (опікунів) або самого учня, якщо він повнолітній.

"Станом на 29 вересня було у нас таких четверо дітей. Школа одразу повідомляє управління освіти, а управління освіти повідомляє у службу у справах дітей", – пояснює начальник служби у справах дітей Луцької міської ради Федір Шульган.

"Все зводиться до проведення виховної роботи із такими батьками. Можна до адміністративної відповідальності притягнути за ухилення від виховання та утримання дитини. Але тільки за те, що діти не відвідують школу, притягнути до відповідальності надзвичайно складно. Ми маємо один випадок, що дитина тринадцяти років була не охоплена навчанням. Стосовно цього подавали до суду про позбавлення батьківських прав, і суд двічі відмовив. Тобто фактично правовими методами не можна заставити батьків це зробити, на жаль", – зауважив Шульган.

З батьками, діти яких прогулюють школу, проводять виховні бесіди.

"Сьогодні у батьків є різні підходи до навчання, до виховання, дехто займається самоосвітою. Слава Богу, що такі випадки поодинокі, але вплинути на це, на жаль, складно", – підсумував начальник служби у справах дітей.
Теги: школа, діти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шульган позбавив батьківських прав батька, дочка котрого не пропускала занять в СНУ...
Відповісти
А прогульників депутатів як наказувати потрібно...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні