--> У Шацьку відходи переробляють за сучасними технологіями | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Шацьку відходи переробляють за сучасними технологіями

0
2
У Шацьку відходи переробляють за сучасними технологіями
У Шацьку на нових очисних спорудах відходи переробляють за сучасними технологіями.

Неприємні запахи У Шацьку не відчуваються зовсім, - пише Перший канал соціальних новин.

«Стічні води не просто пропускають через якісь фільтри, вони надходять до системи, де з ними починають взаємодіяти анаеробні бактерії. Відходи при цьому переробляють на органічні добрива. А самі води очищаються і освітлюються», - пояснює голова Шацької об’єднаної територіальної громади Сергій Віннічук.

Наразі нові очисні споруди використовуються лише на 10-15 відсотків. Причина - відсутність каналізації по всьому Шацьку і у селах по сусідству.

Для завершення каналізаційних робіт у Шацьку, цього року 6,4 мільйона гривень виділило Міністерство екології. Ще 400 тисяч має дати обласна рада, і 70 — кошти місцевої громади.

За словами Сергія Віннічука, 6,5 мільйона євро з цього проекту виділять на каналізацію і підключення до очисних мереж урочище Дуга, села Мельники, Гаївка, Пульмо і Світязь.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні