Гунчик зустрівся із керівниками шахтарських профспілок

0
-3
Гунчик зустрівся із керівниками шахтарських профспілок
3 жовтня відбулася робоча зустріч Володимира Гунчика разом із Нововолинським міським головою Віктором Сапожніковим та керівниками двох профспілкових організацій – Юрієм Калістратовим та Анатолієм Мухамеджановим.

4 жовтня під час робочого візиту до Києва Володимир Гунчик матиме робочу зустріч із міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом.

Під час зустрічі планується порушити ряд проблемних питань волинських шахт та напрацювати шляхи їх вирішення, повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

Також буде підніматися питання про реогранізації структури державного підприємства у єдине шахтоуправління, що дозволить значно покращити умови праці та забезпечити шахтарів усім необхідним інвентарем, спецодягом та засобами безпеки.

«Ми домовилися про те, що повернемось до реорганізації структури «Волиньвугілля», перетворюючи її в окреме шахтоуправління до якого увійдуть усі шахти, включаючи шахту №10. У тому числі й питання, пов’язані зі міною власне структури управління – генеральним директором шахтоуправління повинен бути керівник головної, десятої шахти», - пояснив Гунчик.

Серйозною проблемою стало зменшення продуктивності роботи українських шахт. Зокрема, рівень видобутку на «Волиньвугіллі» зменшився на 60 тисяч тон, в порівнянні з минулим роком. Ци викликає занепокоєння у облдержадміністрації, і в профільного Міністерства.

Що стосується заміни генерального директора ДП «Волиньвугілля», то на цю посаду буде оголошено конкурс під відповідні зобов’язання. Адеж до цього часу гендиректор не мав жодного плану перспективи підприємства.

Разом із тим, Володимир Гунчик озвучив позицію з цього приводу Ігоря Насалика, який зауважив: якщо упродовж місяці рівень видобутку вугілля не підвищиться, директора підприємства буде замінено. Із цим погодились і присутні на нараді міський голова та керівники профспілкових організацій.

«Ситуація, що склалась у Нововолинську, не пов’язана із жодними політичними рішеннями чи діями. Звертаюся до шахтарів: не потрібно перетворювати окреслені проблеми у політику. Шахтарі, міністерство і влада повинні вирішити це питання практично, говорячи про заробітну плату, видобуток вугілля та відповідальність керівників», - зазначає Гунчик.

Голова Волинського теркому вугільників Юрій Калістратов додав, що проблеми, які виникли, спочатку мають вирішуватися на рівні колективу.

«Ми завтра зустрінемося із трудовими колективами. Все, що сказав голова облдержадміністрації ми передамо людям, намагатимемось заспокоїти їх. Я теж підкреслюю, що у цьому питання жодної політики немає – це трудова незгода, ми самі її вирішимо», – сказав Калістратов.

Про необхідність зустрічі із Володимиром Гунчиком розповів і голова незалежної профспілки шахти №1 «Нововолинська» Анатолій Мухамеджанов, зазначивши, що у 2018 році усі підприємства вугільної галузі функціонуватимуть лише за кошти реалізованого вугілля, а дотувати збиткові шахти держава не буде.

«Я намагатимусь передати людям усе, що ми сьогодні обговорили з Володимиром Петровичем аби вони зрозуміли: зроблений міністром крок назустріч, коли нинішній керівник підприємства залишається на посаді зроблений для того, щоб він показав конкретний результат своєї роботи: немає результату – немає керівників, а відтак і підприємства», - підсумував він.

Нагадаємо, що волинські шахтарі відмовилися спускатися від землю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні