--> У Рівному мати учня затримала грабіжника, а поліція відпустила | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Рівному мати учня затримала грабіжника, а поліція відпустила

2
1
У Рівному мати учня затримала грабіжника, а поліція відпустила
Сьогодні у ЗОШ № 4 по вулиці Жуковського 30-річний чоловік пограбував дітей. Завдяки сміливості однієї з батьків, грабіжника вдалось затримати.

Мама першокласниці Ольга найпершою побачила злодія, - пише ЧаРівне.

- Близько 8 ранку я привела доньку у клас, в цей час по школі бігав грабіжник,- розповідає мама першокласниці Ольга.- Разом з працівниками школи ми затримали його, не давали втекти. Згодом до нас приєднались батьки інших дітей.

Тримати в облозі затриманого, за словами батьків, довелось майже 40 хвилин. Спочатку не могли додзвонитись на "102", далі - лише за третім дзвінком приїхали патрульні.

- Поліцію ми викликали дуже довго, чекати їх приїзду довелось теж немало часу. В той час у школі було багато дітей, з батьків та працівників - переважно жінки. Тож, насправді ми боялись, щоб затриманий нами злодій не накоїв гіршого.

Як розповідає директор закладу Наталія Іванець, намагаючись втекти, грабіжник розламав вікно у шкільному туалеті.

- Мені би дуже хотілось, щоб поблизу шкіл, дитячих садків патрулювали поліцейські. Адже, ви бачите, що може статись у будь-яку хвилину.- наголошує директор.-Водночас, не варто відкидати і відповідальність самих батьків першокласників, адже часто вони спішать на роботу, і залишають дітей одних у класі, без нагляду. Наразі, крило школи, де навчаються першокласники закрито, і найближчим часом буде введено пропусковий режим.Тому стороння людина не зможе потрапити у школу.

За інформацією Патрульної поліції Рівного у затриманого виявили 4 телефони та кошти. В школі він здійснив 3 грабежі телефону та кошти в розмірі 70 грн у трьох малолітніх дітей. Також, ймовірно, 30-річний зловмисник здійснив грабіж іще одного телефону в готелі сьогодні вранці та вкрав цигарки в магазині. Усі виклики зафіксовані на 102.

В поліції розпочали досудове розслідування за ч.2 ст.186 ККУ (Грабіж). Працівники карного розшуку Рівненського відділу поліції перевіряють особу на причетність до ряду градіжок в обласному центрі.

Між тим, за інформацією "ЧаРівне.інфо" злодій вже зараз спокійно розгулює вулицями Рівного, і навіть погрожує батькам тих дітей, які відвідують ЗОШ №4.

У поліції коментують, що навіть попри вчинений грабіж законних підстав затримувати таких осіб немає.

- В таких випадках людину опитують і відпускають до вирішення питання по суті без обраання міри запобіжного заходу.Тобто, поліція не має права на місці обирати запобіжний захід. - розповідає Ольга Олійник з відділу комунікації поліції Рівненської області.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яке вони мали право його затримувати? А може це герой АТО збирав на цигарки побратимам!!!
Відповісти
Це не грабіжник, а злодій.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні