Зі школи на війну: історія 56-річного волинського атовця

0
-8
Зі школи на війну: історія 56-річного волинського атовця
Незважаючи на досить солідний вік, Анатолій Бричка не тільки директор, а й захисник країни.

Не так давно він повернувся з зони АТО. Там Анатолій служив в Окремому спеціалізованому евакуаційному підрозділі штабу АТО «Сармат», пише Громадське. Волинь.

Пішов доброволцем, каже, що не боявся. Тільки хвилювався, чи справиться він поруч з молодими. Розповідає, що коли мобілізаційний вік збільшили до 60, відразу ж написав заяву на відновлення себе на обліці.

Анатолій Бричка
Анатолій Бричка


Спершу він служив на Яворівському полігоні. Там дізнались, що він є директором школи. Додому не відправили, бо була нехватка вищого офіцерського складу. Тому і залишили. Через деякий час він вже був головним старшиною військового містечка. Але постійно просився на Схід. Через півроку Микитовича відправили у підрозділ, що базувався біля Краматорська.

«Завдання цього підрозділу – перевозити важку бронетехніку. Ми її й перевозили. З «зеленої» зони в «червону», з «червоної» в «жовту». За рішенням погодження ОБСЄ та техніка переміщувалася», - ділиться спогадами Анатолій Бричка.

Анатолій Бричка - директор та воїн АТО
Анатолій Бричка - директор та воїн АТО


«Були під Дебальцево, Попасне, Артемівськ, Дружківка, Слов’янськ, Краматорськ, Рубіжне, Северодонецьк», – розповідає він.

Додому повернувся через три місяці. З 4 квітня приступив до виконання обов’язків директора школи. Нині Анатолій Микитович у відпустці. Каже, що треба «перемкнутися» з війни на мирне життя.



Анатолій Бричка - праворуч
Анатолій Бричка - праворуч
Анатолій Бричка
Анатолій Бричка
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні