На Львівщині землетрус зробив здоровезне провалля

0
8
На Львівщині землетрус зробив здоровезне провалля
У Львівській області у ніч на 30 вересня стався незначний землетрус. Підземні поштовхи були відчутні в Дрогобичі, Трускавці та навколишніх селах, повідомляє ZAXID.NET.

Зазначається, що руйнувань внаслідок поштовхів немає.

«Ми отримали інформацію від ЛОДА про те, що був зафіксований незначний землетрус в районі Дрогобича. Але поштовхи були незначними, тому кількість балів не зафіксували. Жодних пошкоджень та руйнувань не було», - сказав начальник сектору зв’язків зі ЗМІ головного управління ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев.

Втім пізніше у Facebook міський голова Трускавця Андрій Кульчинський повідомив, що внаслідок нічного землетрусу поблизу Дрогобича та Трускавця на Львівщині утворилося провалля діаметром 300 метрів та глибиною до 50 метрів.

«Сьогодні вночі в зоні розробок «Полімінералу» (Стебник) над старою карстовою пустотою 100 на 100 метрів обвалилося склепіння. Локація обвалу – 500 метрів від дороги Дрогобич – Трускавець. Обвалилась зона діаметром 300 метрів на глибину до 50 метрів», – написав Кульчинський.

За його словами, обвал був прогнозований давно, та наголосив, що небезпеки для Трускавця і його мінеральних родовищ немає.

«На місці обвалу з часом може утворитися водойма з високою мінералізацією води по типу мертвого моря», – додав мер Трускавця.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні