Військову базу в Калинівці ніхто не захищав, - ЗМІ

4
-1
Військову базу в Калинівці ніхто не захищав, - ЗМІ
Журналіст Юрій Бутусов розкрив резонансні дані про порушення на складах в Калинівці Вінницької області, які виявили перед вибухами.

Зокрема, як йдеться в його статті для «Дзеркала тижня», 59 майданчиків зберігання боєприпасів не були захищені не тільки з повітря, але і не мали захисного обвалування, яке захистило боєприпаси від розльоту і ураження інших місць зберігання, - пише Захід.НЕТ.

Шість з таких майданчиків знаходилися близько до периметра бази, що могло б дати можливість знищити їх навіть за допомогою обстрілу з-за меж периметра.

Крім того, за його даними, деякі снаряди для реактивних систем «Град» зберігалися на відкритих майданчиках, в той час як для збереження менш небезпечних снарядів використовувалися арочні сховища або обваловані майданчики.

73 відкриті майданчики не мали ніякого прикриття для захисту від безпілотників, а більша частина території арсеналу заросла лісом і чагарником, що не давало можливості охороні побачити противника, в разі проникнення, стверджує Бутусов.

Зовнішня огорожа також знаходилась в жалюгідному стані, частково взагалі була відсутня, як і система відеоспостереження, сигналізація і пожежна сигналізація. Також, в неробочому стані перебувала спостережна вишка.

Також він повідомив, що 80% ящиків для снарядів фактично згнили і не могли давати ніякого захисту боєприпасам, в той час як деякі запалювальні снаряди знаходилися в дерев’яних ящиках на відкритому місці, що категорично заборонено.

Нагадаємо, вибухи на 48-му арсеналі ЗСУ в Калинівці, розташованій за 30 км від Вінниці, почалися увечері 27 вересня. Вони призвели до знищення десятків тисяч тонн снарядів на одному з найбільших сховищ боєприпасів в Україні. Ця катастрофа стала третім вибухом складу боєприпасів у 2017 р. і шостою спробою підриву складів боєприпасів за останні три роки війни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це ж вам не Конча Заспа де живуть Бариги нації яку уся армія захищає правда товаріщ Луценко
Відповісти
Путлєру варто запустити сюди кілька винищувачів,і украііна залишиться без боєзапасу!Злочинне недбальство під час війни,за такі речі -під трибунал!Хто за цей "бардак" відповідати?!
Відповісти
Це мудак бутусов зразу після вибухів плів про диверсійні групи...
Відповісти
нема кому охороняти бо всі за Гройсманом в Київ полетіли на ''крилах кохання'' до рідного краю
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні