Летів низько й раптом упав: розбився літак з бази у Старокостянтинові

1
3
Летів низько й раптом упав: розбився літак з бази у Старокостянтинові
На Хмельниччині розбився військовий літак, загинули двоє пілотів. Хто вони - досвідчені льотчики чи курсанти - військове командування поки що не повідомляє.

Зв'язок із навчальним Л-39 диспетчери втратили опівдні, коли він мав бути в небі над Старокостянтинівом. А згодом уламки знайшли у кукурудзяному полі неподалік села Берегелі, передає ТСН.

Літак упав десь на поле.

Поліцейські та військові очепили повністю усю територію й нікого туди не пускають. У небі над місцем падіння кружляв літак. Ймовірно, він шукав уламки Л-39. За словами очевидців, вони розлетілися щонайменше на 200 метрів.

Два пілоти загинули одразу. Їхні прізвища поки не оприлюднюють.

Біля місця падіння - дворівневі блокпости: спершу не пропускають поліцейські, потім - військові.

Журналістам вдалося віднайти очевидця, який перший прибув на місце падіння літака. Каже, Л-39 летів низько і раптово упав.

"Нічого не передбачало якихось катастроф, він нормально летів. Нічого він не димів. Різко пішов уліво й донизу", - каже очевидець Юрій Кондратюк.

Чоловік каже, пілоти, ймовірно, намагалися катапультуватися: "Бачу - строп лежить. Видно, хотів катапультуватися. Напевно, не встиг парашут розкритися, бо низька висота була. Ми приїхали, ще нікого не було. Догорає літак. Тут валяється рука. В кукурудзі труп один. Другого я не бачив".

Ще один очевидець розповідає, що літаків було два. Коли один упав, другий зробив кілька кіл над ним і відлетів.

"Один покружляв, а цей падав. І він, напевне, щоб на село не попасти, поїхав прямо на кукурудзу", - говорить очевидець Віктор Розумний.

Імовірно, Л-39 або "Альбатрос" здійнявся в небо з військової частини у Староконстянтинові - вона розташована неподалік. Там від коментарів відмовляються.

Стислу інформацію надає лише прес-служба повітряних сил: "На місці катастрофи працюють рятувальні служби та правоохоронні органи, а також для з'ясування обставин на місце виїхала комісія командування повітряних сил. Проводяться слідчо-оперативні дії. Причини з'ясовуються".

З офіційних джерел відомо, що це був тренувальний політ. А літак Л-39 якраз і призначений для відпрацювання навичок пілотів-винищувачів. Він є на озброєнні у 30 країнах.

Правоохоронці кваліфікували падіння військового літака на Хмельниччині як порушення правил польотів, що спричинило тяжкі наслідки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Самолёт просто устал уже от каклоф....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні