Волинські селяни, які самі відремонтували дорогу, планують «взятися» за ще одну трасу

0
0
Волинські селяни, які самі відремонтували дорогу, планують «взятися» за ще одну трасу
Одним з натхненнмків відремонтувати дорогу силами громади був звичайний вчитель фізкультури. Тоді люди самі "скинулись" по 200 гривень та купили все необхідне для роботи.

Про це пише газета "Волинь-нова".

Нагадаємо, улітку цього року ЗМІ повідомляли про добру справу мешканців села Клітицьк Камінь-Каширського району, які зібралися гуртом й зробили — власними силами — ямковий ремонт кількох кілометрів дороги до районного центру.

Одним з ідейних натхненників ремонту був Микола Кузьмич. Клітицький ентузіаст — за освітою вчитель фізкультури й має 26 років педагогічного стажу, але з недавніх пір став ще й дорожнім майстром.

Він пояснив, що їх просто дістало, коли не можна спокійно доїхати до Каменя-Каширського. А в селі техніки багато, люди мають машини й трактори.

"Пройшлися по домівках, поговорили з односельчанами й вирішили зібрати по 200 гривень, — пояснює пан Микола. — Це була наша громадська ініціатива. Хочу ще раз наголосити — збирали по 200 гривень, бо хтось в Інтернеті написав, що здавали по тисячі. Ніхто з жителів не відмовився, люди дружно відгукнулися, бо всім треба їздити в район. Дякуємо місцевим підприємцям, які нас активно підтримали й привезли щебінь та пісок".

"До Каменя добиратися всього 7 кілометрів. Фактично Клітицьк – це приміське село, – продовжує він. – Зручно й близько, але не такою жахливою дорогою. У машин обривалися підвіски. Тож замість лаяти владу взялися до справи. Мене дивує, коли час від часу чую, як обласні начальники на нарадах розповідають про якісь величезні суми, котрі спрямовують на ремонт шляхів. Тільки щось до нашої глибинки вони ще ні разу не доходили. Ми втомилися ті міфічні гроші чекати, – посміхається чоловік, – і взялися самі себе рятувати".

Тепер селяни чекають, що Камінь-Каширська міська рада хоча б свою частину шляху упорядкує. Там залишилося десь кілометра півтора – ямки залатати.

Пан Микола радіє, що їхню ідею з ремонтом підтримала молодь села. Тому дружно вийшли на толоку. Спочатку вони один бік «латали», а через тиждень взялися за інший. Притягнули бетонозмішувач, сільський голова пригнав трактор із грейдерною лопатою – й узялися до праці.

Всі вибоїни люди залили бетонним розчином, що коштує дешево, однак прослоужить така дорога не довго. Як стверджують спеціалісти, 2–3 роки простоїть.

Люди кажуть, що чимало шляхів на їх території ще потребують ремонту. У клітицьких самодіяльних дорожників немає грандіозних планів прокласти автобан, але хочуть відремонтувати частину траси до сусіднього Яловацька. Сподіваються, що жителі цього села їх підтримають.

Такий грейдер став у пригоді під час ремонту
Такий грейдер став у пригоді під час ремонту
Ями заливали бетоном
Ями заливали бетоном
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні