Цього року на Волині 40 тварин захворіли на сказ

0
-8
Цього року на Волині 40 тварин захворіли на сказ
За 9 місяців цього року лабораторно сказ підтвердили у 40 тварин.

З них хворими виявились 47% лисів, 27,5% — котів, 20% — собак, - повідомляє Волинський лабораторний центр МОЗ.

Найбільше уражених сказом тварин зареєстровано у Володимирі-Волинському та Горохівському районах (по 5 випадків); по 3 випадки сказу - в Ківерцівському, Ковельському, Луцькому, Любомльському, Любешівському та Ратнівському районах.

Упродовж останніх 3 років на території області зареєструвли 124 випадки сказу.

Така тенденція з кожним роком зростає у 2014 році було зареєстровано 34 випадки; у 2015 році - 53; у 2016 році - 67 випадків.

Найбільше сказ знаходили у диких тварин (рижі лисиці до 40%); серед свійських тварин небезпеку становлять коти (майже 37% уражень) та собаки (до 12%). В одиничних випадках підтверджено сказ серед інших тварин: ВРХ, єноти та інші свійські тварини.

Зокрема, на Волині, після 30-ти річної перерви у 2014 році зареєстровано сказ у дитини з Ківерцівського району. Причиною розвитку хвороби став укус невідомою собакою на території дошкільного закладу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні