Україна та Білорусь разом рятуватимуть волинські ліси

1
-5
Україна та Білорусь разом рятуватимуть волинські ліси
Україна та Білорусь разом рятуватимуть волинські ліси від шкідників і хвороб.

Сьогодні під час візиту до України представників Міністерства лісового господарства Республіки Білорусь підписано спільну заяву від Міністерства та Державного агентства лісових ресурсів України в рамках спільної сесії Комітету по лісу і лісової галузі ЄЕК ООН та Європейської лісової Комісії ФАО, - повідомляє прес-служба Державного агенства лісових ресурсів України.

Зокрема, у заяві йдеться про те, що зміни кліматичних умов та аномально високі температури вегетаційного періоду останніх років, антропогенні навантаження, різке коливання ґрунтових вод та інші біотичні і абіотичні чинники призвели до істотного послаблення насаджень в лісах наших країн.

Окрім того, відбулося значне погіршення санітарного стану лісів, зокрема, соснових насаджень, значна частина яких практично втратила біологічну стійкість, що різко підвищує ризик масового розмноження шкідників і хвороб та деградації лісів.

«Ми стурбовані, що патологічні процеси мають транскордонний характер і можуть спричинити проблему європейського або навіть глобального характеру», - наголошують лісівники України та Білорусі у спільній заяві.

У зв’язку з цим, вони закликають звернути особливу увагу на проблеми, викликані спалахами шкідників і хвороб в соснових лісах європейського регіону, які отримали статус «біологічних пожеж» та призводять до різкого збільшення проведення санітарно-оздоровчих заходів у лісах.

Лісівники двох держав підкреслили необхідність розробки стратегії та комплексу заходів щодо попередження та боротьби зі шкідниками і хворобами лісу в умовах зміни клімату з урахуванням транскордонного аспекту, а також проведення заходів з профілактики та боротьби з проблемою.

Спільну заяву підписали заступник Міністра лісового господарства Республіки Білорусь Леонід Дем’яник та заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що там вже рятувати коли ліси вже світяться,а вони собі двоповерхівкі та пилорами власні будують і нікому нема діла до Ківерцівського та Колківського лісництва коли вони державні ліси знищують та поліцаїв підкупляють і ніхто їх за грати не відправляє......
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні