Луцька мерія відмовилась прийняти виклик на суд щодо депутатів-відкликанців

0
0
Луцька мерія відмовилась прийняти виклик на суд щодо депутатів-відкликанців
у Луцькій міській раді відмовилися прийняти повідомлення про виклик до суду Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.

Про це стало відомо під час засідання у Волинському окружному адміністративному суді у середу, 27 вересня.

Депутат та представник ініціативної групи «Депутати на вихід» Артем Запотоцький подав позов до суду на рішення ТВК щодо зупинки процесу відкликання п’яти обранців громади: Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.

Адвокат депутатів-«відкликанців» Святослав Туз на початку судового засідання зазначив, що йому стало відомо про судове засідання з офіційного порталу Судова влада України і про те, що до суду залучають й третіх осіб – самих обранців громади, за відкликання яких збирали підписи. Відтак, він попросив долучитись до розгляду справи.

Адвокат Артема Запотоцького Дмитро Бурда зазначив, що депутат перебуває на стаціонарному лікуванні у Луцькій міській клінічній лікарні, тому не зміг прийти на судове засідання.

Святослав Туз попросив надати йому можливість ознайомитись з матеріалами справи:

«Для підготовки мені достатньо дня».

Натомість адвокат Дмитро Бурда наголосив, що у представників відповідача було достатньо часу, щоб висловити свою позицію і підготуватись.

Суддя Валентин Дмитрук повідомив, що у Луцькій міській раді відмовилися прийняти повідомлення про виклик до суду Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, Сергія Були, Костянтина Петрочука та Аркадія Соломатіна.

«Особа, яка відмовилася отримати повістку, вважається повідомленою. У разі розміщення судом повідомлення через ЗМІ, особа також вважається повідомленою. Позиція Бурди про достатню кількість часу для ознайомлення з матеріалами справи має підстави», - зауважив адвокат Олег Усаченко.

У підсумку суд ухвалив рішення задовольнити клопотання представника депутатів-«відкликанців»і оголосив перерву до 4 жовтня, 10:00.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні