--> Волинь - лідер за українською мовою на радіо | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинь - лідер за українською мовою на радіо

0
4
Волинь - лідер за українською мовою на радіо
На Волині усі програми місцевого радіо ведуться українською.

Про це свідчать результати дослідження, які оприлюднив у Фейсбуці член Національної ради України з телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Він зауважив, що в 2017 році країна перевиконує квоту ведення програм українською на 38%, при необхідному мінімумі 50%. Найбільше програм українською мовою звучать в ефірі місцевих і регіональних FM-станцій.

За словами Сергія Костинського, 100% програм на радіо українською ведуться у Рівненській, Чернівецькій та Волинській областях, Кіровоградській – 99%, Львівський – 98%, Чернігівській та Івано-Франківській – 95%, а у Тернопільській – 94%.

«Прогноз на 2018 - поступове зростання частки української мови буде відбуватися, перш за все, за рахунок радіостанцій Центру, Півдня та Сходу України», - зауважив він.

Лідерами серед Сходу та Півдня є Луганська та Запорізька області. Їхні показники становлять 89%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні