--> У волинському селі поставлять вуличні ліхтарі на сонячних батареях | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У волинському селі поставлять вуличні ліхтарі на сонячних батареях

1
-10
У волинському селі поставлять вуличні ліхтарі на сонячних батареях
До кінця поточного року у селі Черче Камінь-Каширського району планують встановити вуличне освітлення, джерелом якого стане сонячна енергія.

У селі стартувала основна фаза спільного проекту Євросоюзу та ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», пише “Полісся».

Проект передбачає облаштування енергозберігаючого освітлення на двох вулицях — Шкільній та частині Центральної.

За словами сільського голови Юрія Соколова, вже виконана більша частина роботи: встановлені чотири бетонні опори, проведені комунікації, на завершальному етапі знаходиться реконструкція даху на адмінбудівлі, де й будуть змонтовані сонячні панелі.

Як розказав керівник громади, саме освітлення буде гібридним. За потреби можна вирішувати – користуватися традиційним джерелом струму, що подається із трансформаторної підстанції, чи виключно “сонячним”.

“У світлу пору доби ми братимемо енергію із підстанції, сплачуватимемо за тарифом енергетичної компанії. А вже вночі можемо користуватися сонячною, а накопичені за день панелями “зайві” кіловати продавати і на цьому мати заробіток», - пояснив голова сільради.

Юрій Соколов додав, що загалом кошторисна вартість робіт становить близько 500 тисяч гривень. З них 112 тисяч виділила районна рада, 100 тисяч гривень надійшло з Кабміну, 255 тисяч гривень – частка ЄС та ПРООН.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ті сонячні батареіі разом зі стовпами посикують
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні