--> «Бляхи» можна буде розмитнювати за тисячу євро, - нардеп | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Бляхи» можна буде розмитнювати за тисячу євро, - нардеп

8
1
«Бляхи» можна буде розмитнювати за тисячу євро, - нардеп
Перехід на українські номери власникам вже ввезених до України легкових авто з іноземною реєстрацією коштуватиме від 1 до 1,4 тис. євро. Про це розповіла голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна у коментарі Еспресо.TV, - пише УНІАН.

“Коли ми порахували, це абсолютно невеликі суми сплати митних платежів. Категорія до 2200 см кубічних, 2-а категорія автомобілів, це в районі 1 тис. євро. Наступна категорія – 1,2 – 1,4 тис. євро”, – заявила вона.

Як і раніше, ставки акцизного збору встановлені в євро залежно від о’бєму двигуна. Южаніна повідомила, що це рішення стосується авто на іноземних номерах як пізніше 2010 року випуску, так і пізніше 2000 року.

Відповідні зміни будуть внесені до Податкового, Митного і Бюджетного кодексу.

“Це дійсно величезний крок назустріч людям”, – підкреслила глава податкового комітету.

Як відомо, 7 вересня навпроти центрального входу до будівлі парламенту розпочалась акція автомобілістів, які вимагають легалізації автомобілів з європейською реєстрацією, завезених в Україну.

Напередодні представник президента в парламенті Ірина Луценко в ефірі “Вечірнього прайму” на телеканалі “112 Україна” заявила, що у найближчі три місяці планується ухвалення закону, що забороняє в’їзд незаконних автомобілів з іноземною реєстрацією в Україну.

“Ми найближчим часом, вже працює робоча група, закриваємо кордон для того, щоб не продовжувати ці транзитні пересування, це накопичення в Україні таких незаконних автомобілів. Я думаю місяць-два. Ми повинні до листопада прийняти закон, який заборонить в’їжджати, тобто ми припиняємо таке нашестя”, – сказала Ірина Луценко.

За її словами, буде створена робоча група, в якій за три місяці повинен бути напрацьований компромісний закон.

“Про вартість мита, про платежі, які мають бути сплачені, про штрафні санкції. І зараз напрацьовуються умови мораторію на перевірки, на драконівські методи, які ніби застосовують. Якийсь певний період мораторію на такі драконівські заходи буде зроблений, але кордон закриється і напрацюється компромісний варіант розмитнення цих автомобілів”, – зазначила представник президента в парламенті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Туфта, це вона говорила 7 вересня, щоб розігнати мітинг автобомжів. Ніхто контрабанду не буде пільгово розмитнювати.
Відповісти
Цій "новині" 100 років. Це раз.

І ніхто таке беззаконня робити не буде. Це два.

Простий піар. Це три.
Відповісти
“Це дійсно величезний крок назустріч людям” - що??? Купив я авто за 500 євро, а сплатити маю як за дві автівки? То кому на зустріч?!
Відповісти
Машини нормальнф після 2000 року не можна купити в Європі за 500 Євро хіба металобрухт :)
Відповісти
А яку альтернативу пропонує наш ринок?
Відповісти
Ти купив геморой і рухлядь, котра давно повинна гнити на шроті
Відповісти
банда така сама як яннукович
Відповісти
Оперативно написали))))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні