--> Центром Луцька пройшла хресна хода до ікони Божої Матері | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Центром Луцька пройшла хресна хода до ікони Божої Матері

8
0
Центром Луцька пройшла хресна хода до ікони Божої Матері
Сотні людей із двох храмів Луцька здійснили паломництво до найдавнішої ікони в Україні - Холмської Чудотворної ікони Богородиці, яка зберігається в Музеї Волинської ікони.

Хресна хода відбулася з нагоди свята Різдво Пресвятої Богородиці, яке відзначають православні 21 вересня, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Після святкової служби духівники та віряни рушили хресною ходою від Кафедрального собору Святої Трійці та від храму Холмського чудотворного образа Богоматері проспектом Волі в Луцьку.

Канцлер єпархії, протоієрей Миколай Цап привітав усіх зі святом та зауважив, що Богородиця молиться за нас і, якщо мати щиру віру, можуть трапитися справжні чудеса.

«Вже понад 10 років поспіль ми здійснюємо цей традиційний хресний хід саме 21 вересня у Різдво Пресвятої Богородиці. Також цього року вшановуємо й Холмську ікону Божої Матері. Щороку у нас беруть участь у хресній ході різні деканати з районів. Цього разу прийшли духівники та парафіяни з Ковельського та Луцького районів», - розповідає духівник.

Біля Холмської Чудотворної ікони Богоматері, яку винесли до вірян, відбулася спільна молитва.

Зауважимо, що ця ікона є унікальною пам’яткою константинопольського письма ХІ ст.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А нашо було закривати вулицю?
Відповісти
Щоб ніхто не наїхав на учачсників хресного ходу, бо бог нездатний захистити своїх прихожан, то доводиться звертатись до поліції))
Відповісти
Народ, ну реально показуха ж..
Відповісти
Хай не буде тобі інших богів передо Мною!
Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм, бо Я Господь, Бог твій, Бог заздрісний, що карає за провину батьків на синах, на третіх і на четвертих поколіннях тих, хто ненавидить Мене, і що чинить милість тисячам поколінь тих, хто любить Мене, і хто держиться Моїх заповідей.
Все як на мене доступно і зрозуміло написано...християни повинні в принципі вищевказані заповіді знати.
Відповісти
І як можна поклонятись заздрісному богу, такого бога потрібно викинути на смітник історії та жити собі вільно та спокійно.
Відповісти
Про що Ви говорите...
Відповісти
Про те, що християнськой бог, це заздрісний, кривавий маньяк. Цю тварюку потрібно витерти з історії людства.
Відповісти
Це ж 2 заповіді з 10...Це і Бог православних християн. Так мало би бути в принципі..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні