На Волині відгуляли фестиваль сирників. ФОТОРЕПОРТАЖ

1
2
На Волині відгуляли фестиваль сирників. ФОТОРЕПОРТАЖ
На Волині відбувся перший в Україні фестиваль сирників.

Він пройшов неподалік від Луцька у селі Сирники, - повідомляє "Перший".

На захід у неділю, 17 вересня, з’їхалися учасники та гості зі всіх сіл Княгининівської ОТГ.

«Сирники дуже смачні, відчувається, що зроблені з великою любов’ю до всіх українських традицій. Дівчата з Сирників нас пригощали своїми сирниками ще на День Незалежності, то я вже тоді відзначила, наскільки вони смачні. Та й загалом сьогоднішнє свято дуже цікаве», - розповіла відвідувачка з Княгининка Оксана Пацамай.

За задумом організаторів фестиваль має бути традиційним для села, а у наступні роки стати навіть міжнародним.

«Головна фішка фестивалю – це унікальні рецепти сирників від більшості сіл нашої об’єднаної громади. Ми хочемо, щоб Сирники були найсмачнішим селом в Україні, тому й організували цей захід. Переможця обере народне журі, тобто самі відвідувачі фестивалю», - розповів один із організаторів фестивалю, депутат Княгининівської ОТГ Андрій Котищук.

Найбільшу увагу гостей фестивалю привернули господині з Сирників, які у результаті й отримали заслужену перемогу.

«Рецепт наших сирників простий, але треба правильно їх приготувати. Вам потрібно: 1 кг домашнього сиру, 1 стакан манки, 4 столові ложки цукру, 3 яйця. Щоб ваші сирники були смачними та пухкими є кілька кулінарних хитрощів: сир необхідно перемолоти, а яйця бити так, щоб жовток був окремо від білка. Тоді ваші сирники будуть пухкими», - розповіла господиня Лєна Остапюк.

"Цей фестиваль має стимулювати місцеве підприємництво, щоб сюди приїздили гості не лише з навколишніх сіл, а й з усієї України та закордону, щоб місцеві не були пасивними, а самі творили своє життя», - розповіла голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Було дуже класно!!! Побільше б таких фестивалів!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні