Волинь на межі екологічної катастрофи, - депутат

2
1
Волинь на межі екологічної катастрофи, - депутат
Депутат Волиньради Юрій Ройко вважає, що проблема ураження волинських лісів шкідниками набирає характеру екологічної катастрофи.

Про це чиновник написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, на Волині вже зафіксували 12 тисяч осередків розмноження короїдів. Шкідник шаленими темпами розповсюджується лісами області, тим самим знищуючи їх.

"Мені, як волинянину, депутату, лісівнику за фахом, болить ця проблема! Ситуація стрімко погіршується та набирає загрозливого характеру екологічної катастрофи!", - пише Юрій Ройко.

Він зазначає, що 8 вересня, на черговій 15-ій сесії Волиньради було підтримано Звернення депутатів Волинської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та обласних рад щодо необхідності внесення змін до нормативно-правових актів із метою забезпечення збереження лісового фонду України.

"Звернення Волиньради - важливий документ із конкретними пропозиціями внести зміни до "Санітарних правил в лісах України", Законів України "Про тваринний світ" та "Про природно-заповідний фонд". Саме ці зміни дадуть можливість зняти цілий ряд обмежень, які не дозволяють вчасно та в повному обсязі ліквідувати наявні осередки та не допустити розповсюдження шкідника на інші площі", - підкреслює чиновник.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки побували в лісі,катастрофа близько. Ліс гине на очах.Треба приймати міри негайно.Ще рік і по гриби і ягоди волиняни зможуть забути.Цей короїд знищує ліс такими темпами що аж страшно уявити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні