Чому цього року такі дорогі яблука

0
-1
Кілограм яблук цього сезону коштує від 12 до 18 гривень. Дешевих яблук цього сезону не буде. Про це розповідає аналітик центру "Інфо-Шувар" Тетьяна Гетьман.

На її думку, в цьому році на українських ринках можна очікувати ціни, практично ідентичні польським. Гетьман зазначила і ситуацію з яблуками. За прогнозами експертів в цьому році очікується найнижчий за 6 років урожай цих фруктів, що природно позначиться і на їх вартості.

"Середня ціна на десертне яблуко в Польщі, залежно від калібру та сорту, зараз перебу-ває на рівні 15-25 грн і є найвищою за останні 5 років. Найдорожчі яблука зараз можна придбати у Малопольському воєводстві за середньою ціною 20-25 грн, а найдешевша ціна була зафіксована у Лодзькому воєводстві, тут кілограм десертних яблук можна придбати, в середньому, за 14 -17 грн", - каже експерт.

В порівнянні з початком вересня минулого року, середня ціна на десертне яблуко в на ринку Польщі зросла на 65%.

Фахівці галузі пояснюють, що головною причиною зростання ціни є обмежена пропози-ція яблука на ринку, через значні втрати врожаю у поточному сезоні. "Інфо-Шувар" вже повідомляв раніше про те, що згідно прогнозів фахівців Всесвітньої Асоціації виробни-ків яблук і груш (WAPA), цьогорічні втрати врожаю яблука в Польщі сягнуть близько 29%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні