На Волині масово гинуть ліси

3
-7
На Волині масово гинуть ліси
На Волині ліси масово гинуть через аномально високі температури та коливання ґрунтових вод: дерева всихають і страждають від шкідників.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Особливо загрозливою є епідемія верхівкового короїду, яка знищила понад 7 тис. га волинських лісів. У Любешівському та Маневицькому районах ситуація виходить з-під контролю: загинуло майже 5 % лісофонду.

Лісівники вирубують пошкоджені насадження, аби запобігти зараженню здорових дерев, проте часто вони не встигають провести санітарні роботи, посилаючись на закони, які обмежують вирубку лісу.

Відтак, працівники волинського лісгоспу звернулись до депутатів обласної ради з проханням переглянути окремі закони та внести зміни. Вони просять дозволити проведення санітарних чисток навіть у заповідних зонах. Обранці громади одноголосно підтримали це рішення.

ДИВИТИСЯ 12 КАНАЛ ОНЛАЙН
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А найгірші шкідники на двох ногах із пилкою!!!!
Відповісти
Факт!!!
Відповісти
І як не дивно відчуття тривоги(((
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні