--> СРСР у 80-ті - ці фото заборонили публікувати в газетах | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

СРСР у 80-ті - ці фото заборонили публікувати в газетах

0
8
СРСР у 80-ті - ці фото заборонили публікувати в газетах
Блогер Максим Мирович розмістив добірку фотографій, які були заборонені для публікації у Радянському союзі.

Світлини виклав у себе в блозі ЖЖ, - пише Газета.УА.

"Багато шанувальників СРСР, розповідаючи про те, як же було чудово в ті роки, показують постановочні знімки з газети "Правда" і відретушовані картинки з "Книги про смачну і здорову їжу" - мовляв, ось точно так все і було. Це чимось нагадує ситуацію з фільмом "Кубанські козаки" - після його показу багато кинулися на Кубань, очікуючи побачити там колосяться поля і повні комори, а побачили голод і злидні. А все тому, що потрібно розрізняти реальність і пропаганду", - каже він.

Ці фотографії не публікували в передовицях "Правди", більшість з цих фотознімків були зроблені на побутові фотоапарати самими радянськими громадянами.

"За більшу частину цих фотознімків у фотографів могли бути проблеми - радянська влада в усі роки свого існування дуже боялася правди, називаючи такі кадри "це у нас тимчасові труднощі" або "це спеціальне постановочне очорнення соціалістичного способу життя", - додає блогер.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні