Об’єднання Луцька з Прилуцьким можливе вже за місяць, – експерт

8
-7
Об’єднання Луцька з Прилуцьким можливе вже за місяць, – експерт
Експерт з децентралізації правових питань «Асоціації міст України» Валентин Малиновський розповів, що передбачає процедура об’єднання Прилуцької сільради та Луцька, і коли це реально може відбутися.

За словами Валентина Малиновського, у Прилуцькому відбулося громадське обговорення, жителі якого виявили бажання об’єднатися з Луцьком. Нині на основі цього обговорення позитивне рішення має прийняти Прилуцька сільрада.

Далі ж депутати сільради мають надіслати своє рішення у Луцьку міськраду, де обранці громади також мають прийняти рішення щодо підтримання об’єднання з Прилуцьким.

«Потім створюється робоча група, яка складається з рівної кількості представників Прилуцької сільради та Луцької міської. Вона напрацьовує план організаційних заходів щодо об’єднання громад, зокрема, вирішує кадрові питання, розміщення приміщень, ремонт доріг, шкіл тощо, які у майбутньому мають виконати. Після цього посилається повідомлення в ОДА про створення групи, що фактично є першим етапом об’єднання», - повідомив експерт.

Опісля ОДА повинна дати висновок про спроможність громади.

«Тут висновок буде позитивним, бо у Луцька – величезний бюджет. Тут немає питань», - зауважи Валентин Малиновський.

Прилуцька сільрада та Луцька міська рада на основі висновку мають прийняти рішення про схвалення об’єднання. Далі ж у Центральну виборчу комісію повинні надіслати лист про проведення виборів.

«Це динамічний процес і його можна робити дуже швидко – за 46 днів. Максимально об’єднання може тривати півроку. Деякі громади так робили, але там об’єднувались по шість-сім сільрад і в кожній треба дотримуватися такої ж процедури. Ми вже багато чого зробили, адже перша ініціатива про об’єднання Луцька з Прилуцьким була у червні. Уже три місяці минуло. Думаю, що зараз все зроблять за місяць, адже вибори в ОТГ, швидше за все, відбудуться ще й у грудні», - підсумував експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А шо Луцьку з того Прилуцького? Нам ж ніхєра з того, а бюджет виділяти треба
Відповісти
А БІЛЬШ ЧИМ 60 ГА ЗЕМЕЛЬКИ БІЛЯ ПАНСЬКОГО ЛІСУ ВЖЕ ЛУЦЬКІ ДІЛКИ ПІДХВАТИЛИ!!!
Відповісти
та то вже ясно шо.
Відповісти
заздрість — погана звичка
Відповісти
Як може говорити"проффесор"Малиновський що люди прийняли рішення об"єднатися.50 чоловік происутніх в залі виявили думку всієї великої громади?Хоча у Прилуцького альтернативи немає - колишні недалекоглядні сільські голови пороздавали безоплатно сотні гектарів землі і залишились з розваленим садком і таким ж ФАПами,хоча були всі можливості бути селами набагато гарнішими як Боратин.А зараз при об"єднанні хоч матимуть можливість возити дітей в школи і садочки і лікуватись в луцьких лікарнях.Ну а дерибанити землю луцькі ткачуки,петрочуки,козюри вміють дуже добре.
Відповісти
а де були всі інші? Значить їм не цікава доля села.
Відповісти
Громадських зборів де юре не було, вони не відповідають вимогам закону. А пан Малиновського, на мою думку- заангажованим, у нього подвійні стандарти. У фейсбуці він закликав зупинити сільського голову бо такі зібрання незаконні, а в пресі лепече протилежне тепер. Йому повинно бути соромно, це щонайменше. Сподіваюся, що є хтось свідомий і оскаржить ці дії. Все робиться лише заради виборів, бюджет Луцька аж понад 200 млн. Є простіший спосіб для проведення виборів: ота Деп. Більшість Луцької мр здає добровільно мандати і вперед на перевибори. До речі Малиновського таке допускав!!!!!
Відповісти
а ти юрист чи шо?
єслі юрист — то чого не протестував, не подав судовй позов?

на словах всі розумні, а коли до роботи то нема нікого!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні