На Волині під міжнародною трасою знайшли старовинний підвал

1
-3
На Волині під міжнародною трасою знайшли старовинний підвал
У Володимирі-Волинському на вулиці Данила Галицького, через яку пролягає міжнародна траса до Польщі, провалився асфальт, відкривши давній підвал.

Обвал стався якраз навпроти місцевої автостанції, поруч з пішохідним переходом, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

На цій вулиці нині тривають роботи із заміни дорожнього покриття, працює важка техніка, котра знімає старий асфальт.

Провалля зацікавило працівників ДІКЗ «Стародавній Володимир», які самі його обстежили і залучили до дослідження археолога Віктора Баюка.

Згідно з попередньої інформацією, цегляне склепіння, яке проглядалося у проваллі, може бути частиною підвалу старої цегляної будівлі. Напівзруйновані стіни та склепіння, засипані землею з домішками будівельного сміття, орієнтовно можуть бути датовані ХVІІІ-ХІХ століттям.

З проводу технічної можливості дослідження виявленої споруди були проведені консультації з начальником ДПРУ – УДС МНС України у Волинській області Процюком В. М. Враховуючи реальну небезпеку існування провалля на головній вулиці міста для пішоходів та транспорту, прийняли рішення його засипати. Своєю чергою, працівники ДІКЗ «Стародавні Володимир» виконали усі необхідні наукові заходи.

Як розповіла науковий співробітник ДІКЗ «Стародавні Володимир» Орися Вознюк, провалля утворилося на колишній Старолуцькій вулиці.

«Це була одна з найстаріших вулиць міста, яка була щільно забудована, як видно з фотографій початку ХХ століття. На жаль, у заповіднику немає жодного фото даної вулиці саме з цього ракурсу.

У ході обстеження в одній частині колишньої забудови ми побачили добре збережене склепіння підвалу житлового будинку. Середина засипана будівельним сміттям, що не уможливлює подальше дослідження», - додала пані Орися.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та там 100% нічого нема. Або не було, або все винесли)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні