Волинянин заразився лептоспірозом під час купання в річці

1
9
Волинянин заразився лептоспірозом під час купання в річці
На Волині чоловік заразився лептоспірозом.

Таку хворобу переносять гризуни, - повідомляє Волинський лабораторний центр МОЗ.

За останні 2 роки в області на лептоспіроз захворіло 13 осіб. Вже у цьомц році таку хворобу підтвердили у жителя міста Ковель. Причиною ураження, називають, вживання води з річки Турія під час відпочинку у липні.

Збудник лептоспірозу підтверджений у лабораторії особливо-небезпечних інфекцій ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України». В 2017 році при лабораторному обстеженні майже 400 гризунів лабораторією особливо-небезпечних інфекцій нашої установи виявлено збудник лептоспірозу у 31% випадків.

Довідково:

Лептоспіроз – природно-вогнищева трансмісивна інфекційна хвороба, що характеризується: гарячкою, ураженням внутрішніх органів, особливо нирок, печінки тощо. Характерна сезонність хвороби (весна-осінь).

Резервуаром інфекції у природі є мишовидні гризуни, у яких збудник тривалий час зберігається у нирках і виділяється на зовні із сечею, забруднюючи все навколо, особливо воду і харчові продукти тощо.

Людина інфікується, як правило, при контакті із зараженими гризунами, або забрудненою виділеннями гризунів водою. Хвороба проявляється раптово: з різкого головного болю, недомагання, високої температури тіла і головне — раптової (хворий відзначає час появи) болючості у литкових м’язах. Такі хворі потребують негайної госпіталізації та невідкладного лікування.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пздц!!! вже не знаєш, де купатися і чому вірити!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні