На капітальний ремонт «Лісової пісні» просять кілька мільйонів гривень

2
4
На капітальний ремонт  «Лісової пісні» просять кілька мільйонів гривень
Санаторій «Лісова пісня» потребує заміни основних комунікаційних мереж і оновлення технічної бази. Для цього потрібно кілька мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 6 вересня – повідомили «Волинські Новини».

Керівник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук наголосила, що керівництво санаторію не вперше звертається до обласної ради з проханням про виділення коштів на оновлення санаторію. Також було складено технічний висновок про стан приміщень «Лісової пісні», який є задовільним.

Протягом цього року на діяльність санаторію було виділено 300 тисяч гривень, 150 тисяч із яких вистачило на заміну семи вікон і купівлю кухонного обладнання. За інші 150 тисяч планують придбати медичний апарат для реабілітації хворих.

Загалом «Лісова пісня» потребує значних капіталовкладень для ремонтів приміщень, заміни основних комунікаційних мереж і оновлення технічної бази. Йдеться про кілька мільйонів гривень, яких із обласного бюджету виділити не можуть. Тож для того, аби санаторій міг продовжити свою діяльність, керівництву «Лісової пісні» запропонували підготувати проект для програм співфінансування.

Виконувачка повноважень директора санаторію Руслана Дибель розповіла, що за 50 років існування «Лісової пісні» технічно-матеріальна база санаторію фактично не оновлювалася й заклад не зможе вийти з руйнівного стану, в якому перебуває, самостійно.

Окрім того, аби перезимувати в санаторії потрібно провести гідро-хімічне промивання системи теплопостачання, яке останній раз робили ще 23 роки тому. Із цією метою «Лісовій пісні» потрібно 450 тисяч гривень. Також санаторій потребує близько 610 тисяч гривень на закупівлю торфу для опалення взимку.

Руслана Дибель теж підкреслила, що, незважаючи ні на що, санаторій популярний, люди охоче їдуть до закладу на оздоровлення й на сьогоднішній день «Лісова пісня» практично заповнена повністю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та там такі сувєти... просто ужас. терміново капремонт!
Відповісти
Як у такому лайні можна оздоровитися, для мене загадка
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні