У луцькому супермаркеті покупців дурять на касі

8
-1
У луцькому супермаркеті покупців дурять на касі
Лучанин скаржиться на обслуговування у супермаркеті "Пакко", де покупців дурять на касі.

Про це написав Петро Юровчик на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, товари із закінченим терміном придатності, уже не приносять магазинам достойного прибутку, тому вони вигадали інший метод шахрайства.

"5 вересня 2017 року я завітав у магазин «ПАККО», що у Луцьку на вулиці Клима Савура, 21а. Купив там кілька плиток шоколаду. Екстрачорний шоколад з цілими лісовими горіхами в ціннику вартував по 19.63 грн., це - оптова ціна однієї, в роздріб - 21.91 грн. Однак, касир чомусь у чеку порахувала цей шоколад по 29 гривень 42 копійки за одну плитку", - пише чоловік.

У відповідь на запитання, чому така різниця, продавець покликала адміністратора Наталію.

Вона, не «зашарівшись», одразу всю провину спихнула на якогось вантажника, мовляв, це він не змінив цінник на товарі, а працівників у магазині не вистачає.

«Відверто кажучи, різниця в сумі не надто велика, всього десь понад 16 гривень, проте якщо за такою схемою вдень обрахують до сотні людей…набігає «кругленька» сума. Можливо, це - своєрідний спосіб захисту працівників цього супермаркету від можливих нестач чи ще щось… Не знаю, але більше не хочу бути покупцем супермаркету «ПАККО», - написав Юровчик.

А також додав, що подібна ситуація у "Пакко" з ним трапилась уже двічі за останній тиждень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все це через брак працівників, нічого спеціально вони там точно не роблять, їм би з викладкою товару встигнути. Якщо спеціально пройтись по усьому магазину і звірити цінники то таких ситуацій буде не один десяток.
Відповісти
це не повинно гойдати споживача, для нього є ціна в торговому залі
Відповісти
Петро Юровчик-це супермен, який ніколи в житті не помилявся і досяг висот у всьому, чого торкався.
Відповісти
Правильно пише Петро,я теж обминаю те ПАККО.А на хлібі дуже часто пробивають не ті ціни.
Відповісти
Петро Юровчик, позарився на халяву, а звірити штрих коди на ціннику і продукті не здогадався. Дорослий чоловік , а поводиться , як дітя малоє.
Відповісти
Покупець не повинен проводити ревізію у магазині, його справа прийшов-купив. Якщо в магазині цінники не змінили і це виявилось на касі, то різницю має відшкодовувати той працівник з вини якого вони не змінені. А якщо не вситачає працівників, то хай збільшують штат.
Відповісти
Колись мала досвід роботи у супермаркеті,касир не є тією людиною яка вас дурить,вона сканує те,що видає каса.Та чомусу у всьому винна.
Відповісти
Тож всіх треба пофоткати, сенсацію рознюхав! Шерлок!
Насправді всяке буває, треба на касі уважним бути
Я скільки там купую - НІКОЛИ такого не зустрічав, і ціни приємні
Можна подумати в там тамі такого не може трапитись
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні