Затягуємо пояси: на Волині дорожчають продукти

5
3
Затягуємо пояси: на Волині дорожчають продукти
Цьогоріч «запаси на зиму» для українців обійдуться значно дорожче, аніж у 2016 році. Фахівці пов'язують це, насамперед, з тим, що уряд пустив ціни «у вільне плавання».

Не омине подорожчання продуктів і волинян. Скільки доведеться викласти з гаманця за основні товари зі споживчого кошика?

М'ЯСО

М‘ясо на Центральному ринку Луцька коштує недешево. Наприклад, кілограм вирізки обійдеться у 100-130 гривень, лопатка – 100 гривень, шинки – 110 гривень, бекону – 85 гривень, сала – 50-80 гривень.

Підприємці кажуть, що м’ясо, швидше за все, буде дорожчати. Це пов’язують зі зростанням ціни на паливно-мастильні матеріали, зменшенням поголів’я худоби і високою закупівельною ціною.

«Закупвля живої ваги в селі три роки поспіль була по 35 гривень, а зараз вже 45 гривень, тому й такі ціни», - зізнався один із продавців ринку.

Суттєво подорожчала і курятина. Лише за день ціни зросли на 3 гривні. Тепер кілограм філе коштує 92 гривні, четвертини – 52 гривні, бедер – 69 гривень, крил – 45 гривень.

МОЛОКОПРОДУКТИ

Молочка традиційно подорожчає у осінньо-зимовий період. Нині ж кілограм гладишкового сиру можна купити за 40-45 гривень, сепараторного – 30 гривень, сметани – 70 гривень, масла – 120 гривень, літр молока – 10 гривень.

ОВОЧІ ТА ФРУКТИ

Ціни на овочі та фрукти порівняно стабільні. Більше того, навіть знизились у літній період.

За словами підприємців, якщо найближчим часом буде здорожчання товару, то лише на гривню. На ринку кілограм слив обійдеться у 13 гривень, цибулі – 8 гривень, яблук – 16 гривень, огірків – 17 гривень, перцю – 10-25 гривень, картоплі – 5-8 гривень, дині – 18 гривень, кавуна – 8 гривень, винограду без кісточки – 31 гривню, шампіньйонів – 25-30 гривень, баклажанів – 17 гривень, персиків – 35 гривень, нектаринів – 40 гривень, помідорів – 6,50 гривень.

«Цього року лише кавунів дефіцит, бо вони погоріли на полях від спеки. Неврожай», - бідкаються продавці.

КРУПИ

Кілограм гречки на луцькому ринку можна придбати за 26 гривень, рису – 18 гривень, манки – 11 гривень, ячмінної, перлової та кукурудзяної крупи – 8 гривень. Ціни на макарони в середньому коливаються від 10 до 45 гривень.

ЩО КАЖУТЬ ФАХІВЦІ?

За інформацією Головного управління статистики у Волинській області, ціни на споживчому ринку області у липні 2017 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,2 %, а з початку року – на 8,0 %.

Найбільше подорожчали м'ясо птиці, свинина, яловичина, рис, сало (на 8,6–3,2 %).

Підвищились ціни на хліб, кисломолочну продукцію, молоко, макаронні вироби, фрукти, сир і м'який сир (творог), соняшникову олію, (на 2,1-0,4 %).

У той же час подешевшали овочі (на 14,7 %), крупи гречані (на 5,4 %).

Тим часом, у Волинському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету повідомили, що не можуть спрогнозувати, на скільки зростуть ціни на основні продукти харчування, мовляв, це може зробити лише Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Підготувала Надія МІЩУК («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дякуємо владі! Ціни просто супер! Тільки те і роблять, що падають! Молодці!)
Відповісти
НАЗДОБУЛИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Яке кавуни невродили на півдні їх нема куди дівати ( це там ціну тримають краще викинуть ніж дешевше віддадуть),А паливно мастильні матеріали які подорожчали?
Відповісти
Як і обіцяв Порох, йдем в Європу , тільки не шкода не уточнював раніше
Відповісти
Ууу, от клятий Порох, патріотів зрадив, ціни, падлюка, підвищив. "Підлогу країни" в "казанах" зливає. Всі на майдаааан !!! За Сракашвілі, Юлю та опоблок ! Наздобули!!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні