--> Блакитні каски ООН на кордоні з ОРДЛО Україні нічого не коштуватимуть | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Блакитні каски ООН на кордоні з ОРДЛО Україні нічого не коштуватимуть

1
-2
Блакитні каски ООН на кордоні з ОРДЛО Україні нічого не коштуватимуть
Постійний представник України в Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко заявляє, що, за попередніми оцінками, розміщення миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбасі коштуватиме 1 мільярд доларів на рік.

Про це він сказав під час відеовключення з Нью-Йорку в ефірі телеканалу "112 Україна", - пише УНІАН.

Як пояснив дипломат, фінансування миротворчої місії на Донбасі, в разі ухвалення рішення про її розміщення на всій території Донбасу включно з ділянкою українсько-російського кордону, відбуватиметься з миротворчого бюджету ООН. "Є бюджет регулярний, є бюджет миротворчих операцій", - сказав Єльченко.

"Скільки вона коштуватиме - це має підрахувати генеральний секретар чи його служби секретаріату ООН. Попередні, я чув такі оцінки, що це буде не менше 1 мільярда доларів на рік, але я ще раз кажу, я не фахівець, це мають зробити люди, які це роблять регулярно", - наголосив він.

Як відомо, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що має намір наступного місяця представити на Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі. Він нагадав, що 24 липня під час телефонних переговорів лідерів держав у «нормандському форматі» наголосив на необхідності введення на Донбас миротворчої місії ООН з мандатом Ради безпеки ООН.

Сьогодні, 5 вересня, президент Росії Володимир Путін заявив, що згоден на розміщення миротворців ООН лише на лінії розмежування на Донбасі для гарантування безпеки спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і доручив МЗС РФ внести відповідну резолюцію на розгляд Ради безпеки ООН. При цьому він зазначив, що це питання не може бути вирішене без прямого контакту з представниками проросійських бойовиків на Донбасі. Після цього Росія направила керівництву ООН проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі.

У МЗС України заявили, що ця заява Путіна свідчить про чергову спробу Росії як сторони конфлікту представити агресію внутрішньо українським конфліктом і спотворити саму ідею й цілі розгортання миротворчої операції, що не служитиме досягненню головної мети - встановленню стійкого миру на Донбасі і відновленню територіальної цілісності України.

Пізніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що питання розміщення миротворчих сил на Донбасі вирішуватиметься у «нормандському форматі».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таки нічого????? Новий проект для розпилу замутили.......
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні