«Как упоительны в России вечера», - письменницю обурили музичні смаки волинян

24
-1
«Как упоительны в России вечера», - письменницю обурили музичні смаки волинян
Волинянка поскаржилась на російську музику, яка звучить на різного роду святкуваннях та на сучасне телебачення, яке переповнене програмами проросійського контенту.

Про це пише письменниця з Волині Жанна Куява на своїй сторінці в "Фейсбуці".

"Музичний супровід усіляких сільських свят, весіль, хрестин, ювілеїв перенасичений російськими виконавцями, причому тими, що потрапили до відомого "Чорного списку Міністерства культури Укрїни", - зазначає жінка.

Зазначає вона й про те, що на Волині дуже часто можна почути хіти Лєпса, Михайлова, Шуфутінського, Газманова та інших. Навіть попри заборони та кворти така музика користується, на думку Жанни Куяви, популярністю.

"Мурка" як була хітом на рідному Поліссі, так і залишається. Коли ж одного разу на одному святі зазвучало "Как упоительны в России вечера" - мені здалося, що я сплю й у тому сні вмираю", - розповіла вона.


Не краща ситуація, на думку жінки, й на сучасному телебаченні.

"Сучасні антени й кабельне телебачення продовжують робити свою справу: канали ОРТ, РТР, Планєта й таке інше - найчастіший домашній... ні не гість, а розрадник і забава у хатах. Серіали, концерти, щоденні шоу, де ну то й що, що поливають Україну найбруднішим у світі брудом, цікаво ж, як вони це роблять!" - написала вона.

Також жінка поділилася враженнями від розмови з однією з українських сімей.

"Їду на льоботу в Моськву, я їду на льоботу в Моськву" - повторює трирічний хлопчик, сидячи на колінах у молодого тата.

- Що він таке каже? - перепитую.

- Те, що я кажу, коли їду з дому, - спокійно, усміхаючись відповідає тато.

- Але ж дитині три роки, навіщо їй таке вносити у вуха? - емоцій своїх я не приховую, звісно ж.

- Тому що Москва нас кормить, - замість тата цілком упевнено відповідає мама. А побачивши мої ошелешену міну, додає: А як строїтися?! Як молодим сім'ям строїтися?! Де б ми взяли такі гроші, якби не Москва?!

- Але ж ти ще жодного дня не попрацювала, щоб щось заробити, - кажу їй, знаючи, що після навчання вона вийшла заміж і ось уже зводить двоповерховий будинок у селі.

Решту розмови не переказуватиму. Мене закидали наріканням на нинішні низькі зарплати, безробіття тощо. Моє зізнання про те, що ось уже 18 років як працюю, а двоповерховим будинком для моєї сім'ї й не пахне, викликало в них радше насміх, аніж розуміння. І, певно, вони на це мають право.

Але, чи мають вони право вчити манюню, українську (уточню), дитину, що їхньою сімейною годувальницею є Москва, - за нинішніх обставин - це вже питання.

Для мене відповідь очевидна: так не повинно бути", - обурилася жінка.

"І ще. Те, що не стало "Вконтакте" й "Однокласников" - добре в тому сенсі, що багато їхніх користувачів перейшло до Фейсбуку. А тут можна прочитати щось на кшталт цього посту й або закидати мене яйцями, як, певно, й буде, або, почувши в сусіда "Как упоительны в России вечера", прийти й сказати, що слухати таке - себе не поважати", - додала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В письменниці Жанни реально настільки забита свідомізмом голова, чи вона прикидається дурненькою??
Відповісти
а чому - прикидається? там - "діагноз" ))
Відповісти
А чи знаєте ви "как омєрзітєльно в рассії по утрам ?"
Відповісти
Ти там хоч раз був?
Відповісти
невже гірше як у нас??так це перемога???
Відповісти
ця куява як була йобнутою, так і залишилась.
Відповісти
Жанна Хуява?
Відповісти
Жанна Хуйова!
Відповісти
Хай іде та письменнииця... я про неї взагалі не чув, а такі пісні слухають - бо немає альтернативи, на весіллі - веселитись хочуть, а не хороводи навколо "рошенки" водити.
Відповісти
Так полішук на полішуку сидить і полішуком поганяє! Вони звикли какахі з-під корів та свиней під шансон і попсу кацапську вигрібати, а тепер у Луцьку, "тіпа гарадскіє" стали. Бикота одним словом!
Відповісти
А ви хочете одним махом, за пару років, зламати все, що у людей було за сотні-десятки років? Українці як переплелись за цей час і сім'ями і родинами і все одним махом знести? Ви в свому розумі? Там багато нормальних, адекватних людей є і пісні не погані, то чому ж ви так робите???
Відповісти
Совків виховали на попсовій пашлятіні. Слухати Лепса можуть слухати тільки раби
Відповісти
А в сільських автобусах (Лаврів, Суховоля, Хорохорин, Смолигів і т.д.), руська попса цих "упоїтєльних вечеров" лунає цілодобово. І "хруст французской булкі...". На весь автобус - як в дурдомі. 70-ті роки минулого століття. Ще тільки на лобовому склі приклеїти ірода Сталіна - як було тоді. Де, блядь, елементарна національна гордість?!
Відповісти
А те що по Україні бандера розвішаний нічого??? може Поплавського слухати?? А про національну гордість повтирай пархатим що Україну дерибанять - проект Стіна, вивіз лісу і іншої сировини, корупція та інш... = є чим гордитись
Відповісти
а "шоколадного" - слухають тільки вільні люди?
Відповісти
Лариса Ніцой місцевого розливу)))
Відповісти
цікава іі думка.не хоче російську хай слухае украінську.про шоколадну дупу наприклад
Відповісти
В каждой демократической и независимой стране, у народа есть право выбора!.... Или этой писательнице по душе режим пиночета? А вообще то, искусство и спорт всегда должны быть вне политики!
Відповісти
свідомим цього зрозуміти не дано.. мабуть вроджені такими
Відповісти
русскаязичьниє!
Відповісти
А тобi краще на кiтайскiй мовi?
Відповісти
"Велика письменниця" з Ратнівського р-н навчись спочатку замість РАБРИНКА кахати українською ДРАБИНА...
Відповісти
...шокований "коментами","плюсиками" і "мінусиками"...не хочеться вірити у таке глибоке проникнення рускогоміра у голови волиняків...враховуючи можливість анонімності, допускаю, що це робота професійних ольгинських ботів...ну не може ж волинянин(ка) рвати глотку за "упоїтєльниє у раші вєчєра".
Відповісти
При чому тут "русский мир"! Просто українці і росіяни, а також ще білоруси - братські народи. А якась купка божевільних намагається втовкти в голови українців зовсім інші речі, бо комусь це вигідно. Я думаю, що тільки тупий цього не розуміє!!!!!!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні