Мечі, обладунки і дами: у Луцькому замку билися лицарі

0
5
Мечі, обладунки і дами: у Луцькому замку билися лицарі
На площі Луцького замку в рамках фестивалю «Середньовічний Луцеськ. Доблесть віків» 2-го вересня відбулися лицарські змагання за право увійти до Національної збірної із середньовічного бою, пише VIP.

Наблизити краян до атмосфери середньовічної епохи зібралися майже 50 рицарів із різних куточків України.
 
У програмі заходу учасники змагалися в одиночних та групових боях: «меч-меч», «щит-меч», «5на5», та «16на16». Відтак, пів сотні рицарів вийшли на ристалище, аби взяти участь у третьому етапі відбіркових змагань до збірної України із середньовічного бою.
 
До слова, сьогодні до обласного центру Волині приїхали представники клубів «Айна Бера», Айна Бера Луцьк», «Айна Бера Рівне», «Путивль», «Золота шпора», «Чорні Ведмеді», «Білі Ведмеді», «Польсько-литовське князівство» та Збірна Луцька. 
 
Варто відзначити, що у турнірі взяли участь не лише чоловіки, але й жінки, які гідно вистояли у запаморочливому бою. Одягнені у довгу кольчугу, із гербами на плечах та щитах, вони вправно володіли мечами та сокирами, і практично кожен завоював глядацьку прихильність.

Обладунки рицарів – це аналоги реальних лат, які використовували стародавні воїни. Використані в турнірі мечі, жезли та списи відповідають історичним аналогам, втім, задля, такої собі, безпеки, зброя була дещо затуплена.
 
Поринути в епоху Середньовіччя прийшло чимало лучан та гостей міста. До слова, окрім лицарських боїв, для краян підготували кілька локацій, де вони мали змогу спробувати себе у фехтуванні, стрільбі з лука, а також зробити фото у лицарських обладунках. 
 
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні