Президент оголосив амністію для учасників АТО, покараних за нетяжкі злочини

0
1
Президент оголосив амністію для учасників АТО, покараних за нетяжкі злочини
Так держава пішла назустріч військовим, кажуть в Адміністрації Президента.

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про амністію у 2016 році", за яким учасники АТО, покарані за нетяжкі злочини, зможуть вийти на волю. Про це повідомили у прес-службі Президента України.

Петро Порошенко про амністію заявив під час зустрічі з героями України та предстоятелями церков.

За словами Глави держави, до нього звернулися військовослужбовці та керівники церков щодо амністії для тих, хто брав активну участь у АТО, але не скоїв важких злочинів, щоб держава пішла назустріч військовим у питанні помилування. 

Закон "Про амністію у 2016 році" передбачає, що від відбування покарання у вигляді позбавлення волі можуть бути звільнені особи, визнані винними у скоєнні умисного злочину, що не є тяжким або особливо тяжким, а також визнані винними у скоєнні з необережності не особливо тяжкого злочину. Йдеться і про оголошення амністії на учасників бойових дій, осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, що безпосередньо брали участь в АТО - учасників бойових дій, інвалідів війни.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем ​​його публікації, і підлягає виконанню протягом трьох місяців.

“Аааааааа, ура, Президент читає мою сторінку в ФБ. Тільки вчора я написав пост, про те, що ЗУ "Про амністію" досі не набрав чинності, бо немає підпису Президента і сьогодні, він це зробив). Звичайно, то просто соувпаденіє а може й ні:) Наступного тижня опублікують і амністія вступає в силу, чому я дуже радий)))”, - прокоментував подію захисник волинських військовослужбовців адвокат Василь Нагорний на своїй сторінці у Фейсбуці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні