Волинські гривні, або Хто з відомих людей попаде на гроші

12
20
Волинські гривні, або Хто з відомих людей попаде на гроші
Україна відзначає День гривні: 21 рік тому, 2 вересня 1996 року, стартувала грошова реформа, і замість купонокарбованців українці нарешті отримали національну валюту. На купюрах, за традицією, увіковічнили найвідоміших людей історії держави.

А якби історія пішла інакше, і Волинь мала б свої власні гривні? Кого б із наших сучасників на них зобразили? Звісно, не сьогодні, а так десь років через 200... Заглянемо у майбутнє?)))


1 ГРИВНЯ - ВОЛОДИМИР ГУНЧИК



Голова Волинської ОДА, товариш Президента. Володимир Петрович зображуватиметься в образі горянина. Купюра виготовлятиметься зі спеціального матеріалу і матиме суто символічне призначення. Бо навіть при найбільшому бажанні позбутися її не вдасться.

2 ГРИВНІ - ВІТАЛІЙ КВАРЦЯНИЙ


Легендарний футбольний тренер, носій неформального титулу “волинський Жирік”. Його методика тренування лягла в основу книги “Бараны, бл…ь»!!!, або Тисяча і один спосіб особистісної мотивації”. Поряд з Віталієм Володимировичем на купюрі намальована цифра 3,14 (Пі), що символізує 99% словникового запасу пана Кварцяного.

5 ГРИВЕНЬ - АНДРІЙ ПОКРОВСЬКИЙ


Спаситель Сапалаївки. Будівничий розважального Луцька. «Сіті-Парк» кілька десятиліть впевнено зберігає статус європейського Лас-Вегасу. Тому один жетон на азартні забави коштує рівно 5 гривень. Засновник мережі готелів “Я від баби втік”. На банкноті зображений в образі колобка, який з різних, часом найнесподіваніших місць випускає промені.

10 ГРИВЕНЬ - ВОЛОДИМИР ЛИС


Літературний символ Волині. Автор більше сотні бестселерів. Зокрема повісті “Століття Якова”, яка очолює список “100 кращих книг усіх часів від ВВС”.

«Лиса медаль», або відзнака Володимира Лиса 1-3 ступенів щороку вручається кращим письменникам-метеорологам. В народі купюру ніжно називають «лисюня».

20 - ГРИВЕНЬ - ІГОР ГУЗЬ


Народний депутат України VIII-XV скликань. Член альянсів, партій, громадських об’єднань і т. ін. Переплив усі водойми України (від Сяну до Дону). За вміння триматись на плаву у прямому та переносному значеннях отримав прізвисько «Пінопласт». У зв’язку з частою зміною політичних уподобань, поряд з портретом Ігоря Володимировича намальований флюгер. Найбільш розмінна купюра.

50 ГРИВЕНЬ - ІГОР ПАЛИЦЯ


Ігор Палиця увійшов в історію як перший голова облради в екзилі. Купюра стилізована під картину Леонардо да Вінчі «Таємна вечеря». Поряд з Ігорем Петровичем на березі Женевського озера сидять 12 його послідовників-поплічників. Констанкевич, Товстенюк, Волянюк, Тиводар, персонаж з 20-гривневої купюри тощо.


100 ГРИВЕНЬ - ВІКТОР ЧОРНУХА



За останні роки династія Чорнух переключилась на забудову місяця – на ЗемлІ зЕмлі під забудову закінчилися.

При умові оплати цією купюрою будівельних матеріалів, покупцю надаються знижки. Символічно, що на банкноті номіналом 100 гривень написана цифра 536.

200 ГРИВЕНЬ - ОЛЕНА ГОЛЄВА


Перша жінка на планеті, яка запустила маршрутки-паби і, відповідно, запатентувала нову професію - водій-бармен. Також, купюра випущена через бажання Українського національного банку уникнути звинувачень у гендерній дискримінації. Тож мусила розмітити на банкноті особу жіночої статі.

500 ГРИВЕНЬ - ДМИТРО МОНАТІК


Титул MTV – «Маленький гігант великої сцени». Його ім’я носить 21-а гімназія Луцька. Найоригінальніша купюра. Головний герой зображений не ній в увесь ріст. Банкнота оброблена спеціальними афродизіаками. Тому, завдяки ним (і, звісно, номіналу) у всіх, хто її тримає «так асобєнна чювства кіпят» і «кружит голову ай до упаду». Представниці прекрасної половини, коли бачать купюру, стають мокрими, танцюють, сохнуть, плачуть. Завдяки окремим гастролям Монатіка купюра має особливий попит в російському автономному окрузі на Сході України.

***

Необхідне попередження для людей без почуття гумору: викладений вище матеріал – жарт, його автори не натякали на сепаратизм і створення окремої Волинської держави.

Окрім того, просимо не ображатися і людей, згаданих у цьому матеріалі: як особи публічні і впливові, ви маєте розуміти, що роль об’єкту жартів – ваша плата за славу і можливості.

Колаж - Дмитра АВРАМЕНКА.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
20

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що відомі, то відомі. Тільки чим?
Відповісти
хто передком хто задком
Відповісти
Палиця, Гузь, Монатік. Ці - Бивалий, Трус і Балбєс - зробили мій день! Дякую Волинь24, Авраменку
і автору.
Відповісти
Цих людей через 5 років ніхто і не згадає хто вони, це одноденні бульбашки. А ось таких як М.Головань ще багато століть усі лучани будуть знати
Відповісти
Ви справді думаєте, що про Голованя згадуватимуть частіше ніж про Лиса?
Відповісти
Положинський, Романюк, Івахів, Єрємєєв чи його вдова чого поза увагою?
А з жінок краще би вліпили Костанкевич чи Катю Ващук.
Відповісти
Ви не з Нововолинська, то не зрозумієте,на всіх купюрах як колись Лєнін має бути Сапожніков!!!!
Відповісти
Кварцяний !!!!!
Всьо.
Відповісти
А де Сапожніков???
Відповісти
Якось однобоко.
Де Пустовіт, Коцан, Кривицький, Романюк, Лапін, Толя Тимощук, Артем Федецький?
Чого лучан Гузь цікавить більше як Лапін?
Відповісти
Народний депутат України VIII-XV скликань?
Щедро напророчили.
Вочевидь розумієте, що всерйоз і надовго.
Відповісти
Портрет гузя краще на стіну міської вбиральні - біля "Сніжинки" (непрацюючої) . А з правої і лівої сторони - кварцяного і голєву. Останню - з помийним відром і шваброю.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні