Активісти проти священиків: у Луцьку сваряться через хостел в тюрмі

3
-6
Активісти проти священиків: у Луцьку сваряться через хостел в тюрмі
Вже кілька тижнів місто обговорює ідею Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату облаштувати хостел в приміщені колишнього Монастиря бригідок.

За словами священників, так вони намагаються залучити додаткові кошти для порятунку історико-культурної пам'ятки від руйнації.

"Немає жодної здорової стіни, жодної! 100% приміщення перебуває в аварійному стані. Стіни повністю поїджені грибком, стіни повністю розвалюються, рушаться. І якщо це приміщення не опалювати, якщо його не освітлювати, то воно прийде в такий самий занепад, як це було до цього часу", - зазначив прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП Константин Марченко.

Також він розповів, що стилізовані під в'язниці хостели та готелі в Європі — не рідкість. На його думку, це хороша альтернатива типовим радянським музеям, які ніхто не відвідує. Щоправда деякі громадські активісти та краєзнавці ідею облаштування хостела в монастирі категорично не підтримують.

"Робити наругу над пам'яткою, робити там якусь атракцію чи бізнес в келіях монастиря і в камерах, в яких до сих пір сочиться кров, які були вбиті 23 червня в місті Луцьку це є абсолютно недопустимо", - зазначив краєзнавець Ігор Левчук.

Він запевняє, що облаштування хостелу-музею в монастирі є незаконним. Краєзнавець демонструє документ, в якому зазначено, що священники не мають дозволів на будь-які ремонтні роботи цього приміщення. Натомість у Волинській єпархії слова Левчука заперечують.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хостел у катівні.
Відповісти
А МУЗУЧИЛИЩЕ в самий раз було? Це не наруга? Тільки тоді Левчук мовчав, проти совітів не можна ж було. ..
Відповісти
Попи для чого його віджимали??хіба не для бізнесу?? То й не ..здіть....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні