«Комусь базар, то більша шкода, ніж руйнація історичної спадщини», - активіст про будівництво в Старому місті

4
1
«Комусь базар, то більша шкода, ніж руйнація історичної спадщини», - активіст про будівництво в Старому місті
Через будівництво на Кафедральній, 13 руйнують історичну та культурну спадщину.

Про це на своїй сторінці в "Фейсбуці" пише Олександр Ніколайчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що скандальне будівництво відновили в історичній частині міста. Зауважимо, раніше на цій ділянці планували звести торгово-офісний центр. Однак, у мерії будівництво зупинили. За словами краєзнавців, на цьому місці є унікальні історичні підвали, які можуть бути залишками монастиря.

"Доки ви займаєтеся мишачою вознею навколо існування чи перенесення Центрального ринку, прямо сьогодні будівельники просто кирками розбивають стіни, викладені цеглою віку Замку Любарта, старовинних кількаповерхових підвалів будівлі, яка ймовірно стояла на мурах Окольного Замку, що оточував Старе місто. Ціла й бита цегла, якій ціни немає, історичної споруди, де працювати й досліджувати археологам, прямо зараз мала вантажитись та вивозитись. Не здивуюся, що ймовірно так і станеться, якщо ви не підключитеся до групи кількох небайдужих ентузіастів, щоб вберегти хоча б те, що ще вціліло й не допустити остаточного нищення", - написав Олександр Ніколайчук.

Окрім того, чоловік закликав усіх небайдужих діяти та вберегти історичну спадщину.

"Народ, якщо ви так вболіваєте за культурну та історичну спадщину, щоб місту було що туристам демонструвати та прийдешнім поколінням у спадок залишити, то прошу діяти.

Люди, де ви? Сумно. Для вас існування базару, то більша шкода, ніж руйнація старовинної кількасотлітньої спадщини... Для вас здалека має бути "красіво", а яке наповнення того "красіво", то вже байдуже, правда, поціновувачі краси й старовини?" - додав він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди - агов, що у вас в голові коїться?? Стародавня спадщина луцька - і все треба занедбати, забудувати! Прокиньтеся, дебіли!!
Відповісти
Шановний Олександр Ніколайчук.
ЩО ви плануєте показувати у цьому підвалі? За що ви боретесь? Скільки років можна спекулювати тими руїнами?
Ніщо не заважає зверху накрити перекриттям і збудувати щось... невелике, а у підвалах проводьте собі далі розкопки.
Але якщо програма показу підземелля та підвалів буде й надалі проводить дещо пришелепкуватий маразматік, від якого тягне нафталіном і не буде забезпечено відвідувачів засобами захисту (каска, окуляри, рукавиці, зовнішній одяг ...) і на кінець - якщо там не буде що показати окрім стін -- то для чого витрачати кошти громади на #адавайтерозкопаєм і збережемспадщину#
невже більше нема куди направити кошти, у нас у місті все так класно, діти-сироти виходять з інтернатів щасливими? з житлом? з роботою?
всі дошкільнята забезпеченні садочками, 27 школа добудована, перетинальний центр добудовано?

Саша просто побрийся і похмелись. і ....
Відповісти
Активісти! Ви вже задовбали, то зробіть хоч щось для міста, крім демагогії. Чи нехай стоять руїни? . .
Відповісти
у всьому цивілізованого світі ці руїни стоять, для прикладу колізей, і ніхто їх не руйнує. ці об'єкти є законсервованими
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні