Треба вирішувати проблеми, а не зупиняти рішення, - Імберовський про благодійні внески в лікарнях

4
0
Треба вирішувати проблеми, а не зупиняти рішення, - Імберовський про благодійні внески в лікарнях
Депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський прокоментував проект рішення про призупинення встановлення терміналів для благодійних внесків у медичних закладах.

Сьогодні, 30 серпня, на розгляд комісії облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства виносився проект рішення, запропонований «свободівцем» Сергієм Сіваком, щодо призупинення рішення про встановлення терміналів для благодійних внесків і медичних закладах краю.

Серед причин називали платне встановлення терміналів, невміння ними користуватися, велику комісію банку тощо.

«Рада рекомендувала до 1 серпня всім лікарняним закладам отримувати благодійні внески від фізичних осіб через термінали. Сьогодні була пропозиція від пана Сівака, який, до речі, є практикуючим лікарем, щоб це рішення призупинити. У процесі роботи виникли питання, наприклад, в обласній лікарні потрібно 70 тис. грн проплатити благодійному внеску. У терміналі це незручно робити, бо велика сума. Якщо ми стикаємося з такими проблемами, то для чого відміняти рішення?» - обурився Михайло Імберовський.

Депутат рекомендував створити робочу групу, яка би напрацювала зміни до прийнятого радою проекту рішення і внести туди інші варіанти, як можна зараховувати благодійні кошти.

«Як були аргументи? Що «ПриватБанк» вимагає 4 тисячі за встановлення терміналів. Натомість керівник обласної дитячої лікарні сказав, що термінал встановили безкоштовно. Про що ми говоримо? Якщо людина бажає щось зробити, то вона шукає спосіб. Є конкретні лікарі, які ще до цього рішення встановили термінали, наприклад, онкодиспансер, бо не хочуть мати до грошей ніякого відношення», - наголосив він.

Михайло Імберовський висловив припущення – крок щодо призупинення рішення свідчить про те, що хтось незацікавлений, аби прозоро використовувати благодійні кошти.

«Люди підтримують плату благодійних внесків через термінали. Вони хочуть бачити, куди йдуть їхні гроші. Чому ми говоримо лише про «ПриватБанк»? Є й інші оператори, які готові безкоштовно встановлювати термінали. Якщо є проблеми, то давайте внесемо зміни, зокрема, додамо каси для зручності внесення великих сум тощо. Треба шукати можливості для вирішення питань, а не зупиняти рішення», - сказав депутат.

У підсумку члени комісії таки вирішили не зобов’язувати, а лише рекомендувати медичним закладам Волині встановлювати термінали для благодійних внесків. Також в області створять робочу групу, аби вивчити питання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ще одна схема для відмивання грошей
Відповісти
чому? як закидаєш приватом - все видно. все прозоро.
Відповісти
А почему вопрос стоит о пожертвоаниях? Почему больницы не могут показывать прибыль???? Оплата услуг в больнице и благотворительность по-моему давно стали разными понятиями... пусть больница отчитывается о движении средств, закупках, произведенных ремонтах исходя из полученных средств за анализы, приемы врачей, процедуры....
Відповісти
Обіг коштів не контролюється, якщо нема чека.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні